25 Eylül 2010 Cumartesi

Heyecan, Merak, Gerilim! Güp Güp Güp :)


Sevgili takipçilerim, canlarım ciğerlerim burada mısınız hala? Hepiniz olmasa da bi kısmınız hala buralardadır yaa dimi :) Evet çok ihmal ediyorum artık blogumu, biliyorum :( Ama inanın elim değmiyor. Bi de üşeniyor muyum neyim. Aslında boş zamanlarımda hep nette oluyorum. Ama ya ekleyecek birşeyim olmuyor ve sırf yeni yazı eklemiş olmak için boş boş şeyler yazasım gelmiyor yada üşeniyorum :P Bu ara zaten twittera takmış durumdaydım. Gerçi şimdi o da sıkmaya başladı :D Ve bir de yeni keşfettiğim birşey vardı! Yukarıdaki başlık gayet iyi anlatıyor bu "şey"i :)
Bahsettiğim şey bir dizi. Sürekli duyuyordum adını ve aldığı ödülleri. Çevremde seyredene hiç rastlamadım aslında ama TV'de adı sık geçiyordu. Merak etmiyordum gerçi, tarzım değildi zaten. Ama bir gün can sıkıntısından dolayı eşimle seyretmeye başlayınca bırakamaz oldum :D Eve gelir gelmez hemen açıyordum DVD'yi yada bilgisayarrı ve en az 2 bölüm seyretmeden uyumuyordum :)

Diziciğimin adı DEXTER! Filmin kahramanının adı aynı zamanda. Kendisi Miami Metro Polis Departmanın kan analizcisi. Yani bir cinayet mahallindeki kan izlerine vs bakarak cinayetin nasıl işlendiğini, katilin nerede durdugunu, maktülün ne kadar sürede ve ne sebeple öldüğünü falan analiz eden kişi. Buna rağmen Dexter'ın kendisi de bir seri katil :) E tabi polis departmanında çalıştıgı için arkasında hiçbir delil bırakmamayı başararak işliyor cinayetlerini ve hiç yakalanmıyor. Zaten cesetleri de parçalayıp denize atıyor. Ama sadece katilleri öldürüyor kendisi. Yani kendince adaleti sağlıyor. Katil yönünü saymazsak oldukça şeker, hafif aptalımsı ve iyi bir adam :) Bakınız aşağıdaki fotoğraf:

Aslında filmle ilgili birsürü ayrıntı var tabi ki ama seyretmeniz lazım. Benim kadar geç kalmayıp da seyretmiş olanlarınız da vardır muhakkak. Ama seyretmeyenleriniz varsa da mutlaka bi başlasınlar diyorum :) Şu ana kadar 4 sezon oynamış ve ben 4ünü de seyrettim bir iki hafta içinde. Ama şunu söyleyebilirim ki ennnn beğendiğim ve heyecanla seyrettiğim sezon 4.sezon oldu. Zaten öyle bir bitirdiler ki sezonuuuu şok şok şok! 5. sezonu deli gibi bekliyorum! Bu ay yayınlanacakmış sanırım 5. sezonun ilk bölümü.
Bu yazıyı yazmak için araştırma yaparken, Dexter'ın yani Michael C. Hall beyefendinin kanser oldugunu ve tedaviyle iyileştiğini de öğrenmiş bulunmaktayım.

Ve bildiğimden daha fazla, tammm 28 ödül aldıgını da gördüm! Bunların ikisi Emmy (En iyi jenerik ve dram dizilerinde en iyi muhteşem tek kamera kullanımı) ödülleri, ikisi de Altın Küre (En iyi erkek oyuncu ve en iyi yardımcı erkek oyuncu) ödülleri.
İşte böyle... Yani bu aralar bloga vakit ayıramama sebeplerimden biri de bu Dexter işte :) Eğer siz de tavsiyeme uyup seyretmeye başlarsanız anlarsınız halimden :) Ben şimdi şu 5. sezonla ilgili biraz daha araştırma yapmaya gideyim, siz de ne yapın edin ilk bölümle bi başlayın hele bakalım :)

13 yorum:

nohut oda dedi ki...

bende cnbc e de ıken ızledım 2 sezon sonra e 2 ye gecınce kaldı oyle ..ben cok severım boyle dızılerı bıraz dexterlık var herhalde bendede:))

kirazzade dedi ki...

ben de öyle hergün peşpeşe birkaç bölüm izleyince kendimi dexter sanamaya falan başlamıştım :)) beşinci sezon ne zamn başlayacak bilgin var mı?

Sümeyye dedi ki...

ayyy ben de merak ettim şimdi..önceden ben de senin gibi bir kaç sezon filmi hemen izleyip bitirirdim ama şimdi bir bölümü bile kaç sefer açıp kapatıyorum sonrada izleyesim gelmiyor zaten..şu an küçük kızımı izlemekle meşgulüm fena aksiyon var evde ve her gün değişik bir şey :))ama aklımda bulunsun eğer bir gün house bitirebilirsem,buna geçerim :)

kirazzade dedi ki...

Ayol evde o minik kelebek varken senin filme diziye falan ihtiyacın yok ki :D Ama yine de tavsiye ederim. Özellikle 4. sezonu :)

ümmühan dedi ki...

Hımm güzel bir diziye benziyor, ben de merak ettim, ama insan da buna bir takıldı mı günde 2 bölüm de kesmeyebiliyor bazen, tabi kendini frenleyebilmeli dimi, inş. bunu yapabilirim :)

kimbapsushi dedi ki...

tam benim tarzım bir dizi ama ben de izleyemedim bir türlü. üstelik çevremdekiler izle diye başımın etini yemekte. sanırım yavaştan indirmeye başlamalıyım :D

kirazzade dedi ki...

Tamam sen bunu seyret ben de senin şu düşlerinin prensine bi göz atayım :)

Lee dedi ki...

Dün evde yoktum o yüzden izleyemedim. Şimdi ilk işim hemen yeni bölüme bakmak. Feci merak ediyorum.

Bu da buradaki ilk blogum oldu :)

ÇokBilmiş dedi ki...

Ben de Sümeyye gibiyim. Dexter hastasıyım ama senin o çok övdüğün 4. sezonu kızımı izlemekten dolayı, vakit bulup da izleyemedim :( Tüh tüh, üzüldüm bak şimdi

kirazzade dedi ki...

Lee yoksa 5.sezonun ilk bölümünden mi bahsediyorsuuuunnn??? Nerden seyrediyorsun? Ayyyyy benim de seyretmem lazım yaa :(

kirazzade dedi ki...

ÇokBilmiş, 4.sezona gelene kadar 3. sezon falan biraz sıkmıştı aslında beni. Yada 2.sezon. Ama 4 hakikaten çok güzel. Ufak ufak seyret bence :)

amankimseduymasın dedi ki...

ben dexter manyagıyım once ınternetten ızlıyorum sonra arkadasıma ındırrtıyorum ve sonra tv de ızlıyorum her seferındede ılk defa ızlemıs gıbı ızlıyorum 5 sezon 26 eylul de yayınlandı ama abd de yayınlandı buyuk bı merakla dexterla 5. senemı beklıyorum bu arada dızıde kızkardesı rolundekı debra gercek hayatta esıdır.

kirazzade dedi ki...

aa ciddi misin? bak bunu bilmiyordum ben. sanki dexter hakkında herşeyi biliyormuşum gibi :P