16 Ekim 2011 Pazar

Mantarlı Tavuk Sarma



Seyrek de olsa misafir ağırladığım zamanlarda fotoğraf çekmeyeli, dolayısıyla da bloğa tarif eklemeyeli epey zaman geçmiş. En son Kremalı Milföy Sarma tarifi vermişim te 15 Haziran!da. Zaten sık misafir ağırlayamıyorum. Ağırladığımda ise ya unutuyorum fotoğraf çekmeyi yada o koşturmada çekmeye vakit kalmıyor.
Bugün İzmit'ten teyzemler geldi bana. Eniştem yurtdışında çalıştığı için hiç gelememişti bana, evlendikten sonra. Üstelik kendisi harika bir aşçıdır. Büyük firmalarda şeflik yapıyor. O yüzden beni her zamankinden daha fazla bir telaş sardı :) Acaba ne yemek yapsam, yaptığım yemekler güzel olacak mı, eniştem beğenecek mi?? Bu sorular eşliğinde nihayet menümü belirledim ama bir gün öncesinden yapmaya başladım :)
Menüm şöyleydi:
Mercimek çorbası - Mantarlı tavuk sarma - Pilav - Kaşarlı mısırlı salata - Kapuska - Güneş börek - Kahveli Kup.
Bunlardan dördünün fotoğraflarını çekebildim şükürler olsun :) Ve sizlerin beğenisine ve istifadesine sunacağım efem aralıklı olarak.
Bugün ilk tarifle başlayayım.
Tarifi ilk olarak lezzetpinari.blogspot.com adresinde görmüştüm. Birkaç davetimde yapmıştım ve beğenilmişti. Kolay ve lezzetli bir tarif. Yani lezzetli oldugunu söylediler. Ben mantar ve biber yemediğim için tatmadım tabi :)
Buyrun, karşınızda Mantarlı Tavuk Sarma:



Malzemeler:
Kişi sayısı kadar yada kişi sayısının 2 katı kadar kemiksiz tavuk pirzola (çünkü pişince epey küçülüyorlar)
Bu tavuklara yetecek kadar mantar ( ben bir küçük kavanoz konserve mantar kullandım)
4-5 tane yeşil sivri biber
1-2 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz-karabiber
Kaşar rendesi



Yapılışı:
Tavukları alırken, biftek gibi iyice incelttirin.
Sıvıyağda ince kıydığınız sarımsakları soteledikten sonra küçük küçük doğranmış biberleri ekleyin. Biberler biraz yumuşadıktan sonra yine ince ince doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarl pişince tuz ve karabiberi ekleyip ocağın altını kapatın.
Tavukları teker teker açıp, içlerine mantarlı karışımdan yayın. Üzerine de kaşar rendesi serpiştirip tavuğu sarın. Birleştirdiğiniz yer altta kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsinize yada borcama dizin. Üzerilerine, renk olması açısından biraz karabiber ekin. Fırınınızın özelliğine göre makul bir ayarda -ki ben 175 derecede pişirdim- tavukları pişirin. Arada alt üst yaparsanız daha güzel pişiyor. Ama en sonunda düzünü çevirmeyi unutmayın :) Yani birleşme yeri altta kalsın.
Yanında pilavla yada uygun gördüğünüz herhangi bir yemekle servis yapın.
Afiyet olsun :)



Son fotoğrafa bakıp da tavuğun çok büyük oldugunu ve servis tabağının yarısını kapladığını düşünmeyin. O tabak küçük tatlı tabağı :P
Haa, aşçı olan eniştem yemeklerimi özellikle de bu yemeği çok beğendi. Tatlımı da değişik buldu ve beğendiğini söyledi :) Ayy bi havalardayım ki sormayın :P

8 yorum:

nohut oda dedi ki...

büyük bir ascıdan onay aldıysa ee sen yaptıysan bu yemek tamamdır..

kirazzade dedi ki...

Gülcan, gerçekten çok mutlu oldum eniştem beğenince :)

melis özgür dedi ki...

yalnız pilav süper görünüyor, eline sağlık...

kirazzade dedi ki...

Aaaa aşkolsun Meliiiiisss, tavuk güzel değil mii :P Teşekkür ederim canım, gel birgün yapayım sana da :)

leyya dedi ki...

muhteşem görünüyor .tebrik tebrik tebrik.ille de pilav...

kirazzade dedi ki...

Mersi mersi mersi :P Et ve tavuk yemeklerinin vazgeçilmezi oldugunu düşünüyorum pilavın :)

BÜTÜ dedi ki...

aman Allahım ne güzel gözüküyor tez zamanda yapmalı :)

kirazzade dedi ki...

Bütü, kesinlikle denemelisin :)