10 Ekim 2011 Pazartesi

Stres Yok Edici Uğraşlar :)



Herkesin kafa dinlemek, stresini atmak için başvurduğu yollar, uğraştığı hobileri vardır. Benim hobim şudur diyemiyorum. Birçok şeye el atmayı seviyorum fakat uzun süre yaptığım herşeyden sıkılıyorum. Bu daldan dala atlamalarım sonucu, heves edip de başladığım halde devamını getirmekte istikrar gösteremediğim birçok hobi(?)m oldu. Evlenmeden önce de böyleydi, evlendikten sonra da böyle devam etti. Dikişe heves edip dikiş makinesi alıp evi kumaşla doldurdum, örgüye heves edip yünler aldım, kurdela nakışı büyüledi ve rengarenk kurdelalar aldım vs vs . Ve hiçbirinde de ortaya çıakrdıgım doğru dürüst birşey olmadı :P Yarım yarım bıraktım çoğu başladığım işi. Yada bazılarını anneme falan verip tamamlattırdım.



Bu aralar yine bunalıp kendime uğraş ararken, gezindiğim bloglarda hayranlık uyandıran etamin tablolar görünce "ayy hadi bi işleyeyim bakiim." diye tekrar etamin işlemeye karar verdim :) Belki biliyorsunuzdur. DMC'nin hazır etamin kitleri oluyor. Etamini, şablonu ve ipleri set halinde satılıyor. Onlardan aldım. Ama etamini bildiğim etaminler gibi değil, o kadar küçük ki delikleri. O yüzden attım bi kenara yine. Ama geçenlerde bir akşam, Ümmühanımın yeni evine hayırlı olsuna gittiğimizde duvarında gördüğüm kedili tablodan sonra etamin hevesim hortladı :P Annesi işlemiş, hemen şablonunu da temin etti bana sağolsun. Ama , aldığım etamin kitine ayıp olmasın diye, çok ince delikli olsa da önce onu bitirmek istedim. Gözlüksüz zor gören miyop gözümle yavaş yavaş işliyorum işte :) Şablon da öyle karmaşık ki gıcık oldum. Ama inat ettim bitecek inşallah :)
Bitmiş hali şu şekilde:



Ümmühan'ın beni ta kalbimden vuran minik minik kedili etamin tablosu da şu:



Ah minnoşlar etamin hevesim geçmeden işlerim umarım sizi, öyle güzelsiniz ki :)

Fotoğraflar yine gece karanlığında çekildiği için kötüler, alıştınız gerçi :P

28 yorum:

Banuca dedi ki...

İşlemeye başladığın kit çok güzel ama, bence önce onu bitir, gözlerimiz bayram etsin, çokta düzgün işliyorsun, hadi gayret :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

Ortancalar ne güzelll,tabi o sevimli kediciklerde:)

Umarım tez zamanda bitirirsin:)

Hilal dedi ki...

etamin, ben de hep başlayım diyorum diğer işlerden nasip olmadı bir türlü. sakinlikte, bir yandan kahve yudumlarken nasıl da güzel işlenir ama

kirazzade dedi ki...

Banuca, teşekkür ederim. öyle küçük ki delikleri, zor işliyorum, artık kaç yıla kadar biter bilemiyorum :D

kirazzade dedi ki...

Papatya, bu postu senin için hazırladım sayılır :P Ben de tez zamanda bitirmeyi umuyorum :)

kirazzade dedi ki...

Hilal, kahve içmedim ama çatıya vuran yağmurun pıtır pıtır sesleri arasında işledim, o da hoş oldu :)

leyya dedi ki...

vavvvv harika bişey gerçekten de.bitir bitir bitirrrr:)

kirazzade dedi ki...

leyya, hee tabi tabi, buyrun size vereyim de elbirliğiyle bitiriverin bence :)

Feride Nizamettin dedi ki...

Buyrun bir ortak nokta daha..başlanıp devamı getirilmeyen hobiler:)))

kirazzade dedi ki...

pisikopati :) ortak noktalarımızdan biri saygı ve hoşgörü oldugu sürece geri kalanın hiiiiç bir önemi yok aslında.

Burcu.. dedi ki...

Vermem ağacımı :)) O şablon yapılabilecek birşey değil gerçekten de. Ben hangi akla hizmet yapmışım bilmiyorum:))
Bu arada o kedicikleri işledim ben, anneme verdim hediye olarak. Pek keyiflilerdi. Gözlerine boncuk işledim ben birde. Bir ara gittiğimde fotosunu çeker koyarım bloğa :)

kirazzade dedi ki...

Ama ama ama ama :((((

ümmühan dedi ki...

ortanca güzelmiş gerçekten, benim pisiciklerim kadar olmasa da :P Hadi bakalım kısa zamanda bitmiş hallerini görmek nasip olur inş.

Giz dedi ki...

Ben bu çiçek ne kadar güzel, harika derken kedileri görünce düşüp bayılasım geldi :) O kadar güzeller ki, beyaz çerçeve içinde duvara asılınca bulundukları köşeye verecekleri güzelliği düşünemiyorum bile :)

kirazzade dedi ki...

Ümmühaaaaaaaaannn :))

kirazzade dedi ki...

Giz,arkadaşın evi yeniydi ve ilk kez gitmiştim. evi gezerken duvarda bunu görünce çıldırdım :)) inşallah sabırla işleyebilirim :)

Aysun Karaalioğlu dedi ki...

goblen sanırım bunlar, bizde kocaman bir tablo var fransız bir ressamın, herkes yağlı boya tablo sanıyor o kdar ince işlenmişki..
bir donem ben de denedim ama o kadar sabırlı olamadım.. ama yapan kuzenlerim o kadar rahatlatıcı birşey olamaz diyorlar. vakit nsl geciyor anlamıyoruz...


http://aysstyle.blogspot.com/

kirazzade dedi ki...

Aysun, goblen değil etamin. Ama çok minik delikleri var. şablonu da epey karşık. o yüzden zorlanıyorum ama keyifle yapıyorum :) gerçekten stres attırıyor. bence hazır kitlerden alıp bi dene. ama etaminini kendin al geniş delikli olarak :) gerçi ince deliklisi de hakikaten tablo gibi oluyor.

Unknown dedi ki...

Bir ara hastalık şeklinde bir kanaviçe işleme merakım vardı.Blogum olduğundan beri yapmadığımı farkettim ve çok yapasım geldi

kirazzade dedi ki...

Kendimce, yorumun gelince farkettim ben bu etamini unutmuşum kenarda yahu :p Ne zamandır işlemiyorum, sınavlar geçsin de alayım elime tekrar :)

Adsız dedi ki...

DMC DERGİSİNİN HEDİYESİ OLARAK ALDIM GEÇENLERDE TAKVİM AYIRACI OLARAK ÜZERİNDE ORTANCA KANAVİÇE VARDI.BAYILLLLDIM BAYILDIM,GÜNLERDEN BERİ TIRIM TIRIM HERYERDE BU ÖRNEĞİ ARIOYUM,PEMBE ORTANCA KİTİNİ NEREDEN ALDINIZ?? KÜÇÜCÜK TAKVİM AYIRACINDAN ÇIKARMAYA ÇALIŞTIM FAKAT İMKANSIZ!!YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM. SELİN.

kirazzade dedi ki...

Selin Hanım, şablondan çıkarmak da epey zor oluyor valla :) Karman çorman. Nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama Kadıköy Evkur'un solundan yukarı bir sokak çıkıyor. Sağlı sollu kumaşçılar, tuhafiyeler, goblenciler var. o sokağın en sonuna kadar gidiyorsunuz va sola dönüyorsunuz. Karşınıza kocaman bir goblen-kanaviçe-etamin-ip-kurdele mağazası çıkacak :) Oradan aldım.

Eyhayat dedi ki...

etamin çok eğlencelidir..bence de devam etmelisin :)

kirazzade dedi ki...

Eyhayat, yaa öyle ince iş ki ve renkler birbirine öyle yakın ki, daral geldi bıraktım :S

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Gerçekten de çok güzelmiş ,haydi bir gayret bitsin ! Ben de ''ayran gönüllüler '' derneğinin ezeli üyesiyim. Elimde tamamlanmayı bekleyen etamin işleri,yorganlama aşamasında takılıp kalmış kırkyama daha neler neler var. Çocuk gibiyim işte daldan dala atlıyorum:) Yalnız değilsin yani :)))

kirazzade dedi ki...

Bende de durum öyle :) Bir de masa örtüsü başlamıştım etmainden. Hazır etaminli masa örtülükler var. Daralıp bıraktım, teyzem tamamladı sağolsun. Öyle de güzel oldu ki!

Adsız dedi ki...

Merhaba, Ortancalı modeli ben de çok beğendim, elinize sağlık... Ayrıca internette de ortancalı modeller satan siteler var, sipariş ediyorsunuz, eve geliyor, isterseniz kapıda da ödeyebiliyorsunuz. Buradakilere bayıldım mesela: http://www.goblenci.com/?subcats=Y&status=A&pshort=Y&pfull=Y&pname=Y&pkeywords=Y&search_performed=Y&q=ortanca&x=0&y=0&dispatch=search.results
Bu arada blogunuzu yeni keşfettim, merakla diğer sayfalara geçiyorum...
Sevgiler...
Hande

kirazzade dedi ki...

Teşekkürler Hande hanım. Evet o siteyi biliyorum. Zaman zaman inceliyorum.