12 Aralık 2011 Pazartesi

Yumuşacık Mmmmmmısır Ekmeği

Şimdi bu postu yazarken ilk yada ikinci postum geldi aklıma :) Patlamış mısır fotoğrafı koymuştum. Ben mısırı pek severim. Haşlanmışını da patlamışını da. Ama GDO vs lafları çıktıktan sonra yemeye korkar oldum. Yine dayanamayıp yiyorum arasıra. Ama yetmiyor :( İçim rahat olsa her akşam patlatır yerdim şimdi, ohh missss :)
GDO'suz tohum var mıdır bilmem ama bulmayı ve annemlerin o minik bahçesine ektirmeyi çok isterdim.
Mısırın ekmeğini de pek severim :) Fakat fırınlardakiler taş gibi kuru oluyor genelde. öyle sevmiyorum ben. Yumuşacık olmalı poğaça gibi.
Geçen gün Müge'nin bloğunu gezerken mısır ekmeği tarifine rastladım. O da başka bir blogda görmüş ve denemiş. Ben de denemeye karar verdim. Fakat tarifin bulunduğu postun altında farklı bir tarif daha vardı. Onu mu deneyeyim bunu mu deneyeyim diye kararsızlık içindeyken, diğer tarifte yumurta olmasını kendime bahane gösterip bu tarifi yapmaya karar verdim :) Marketlerde nişasta kutusu gibi kutularda satılan hazır mısır unlarını sevmiyorum ben. Tuhaf bir tadları oluyor, naftalinliymiş gibi. O yüzden açık mısır unu aldım. Daha önceden mısır unlu bir poğaça tarifi denemiştim. O zaman Koska'dan almıştım mısır ununu ve memnun kalmıştım. Bu sefer bizim markette de buldum. Çalışanlardan birinin memleketinden geliyormuş. Aldım ve ondan da memnun kaldım.
Veeee Müge'nin oldugu gibi benim de favori mısır ekmeği tarifim oldu hemencik bu tarif :) Yumuşacık mis gibi bir ekmek çıkıyor ortaya. Ben unu yarım bardak kadar daha fazla kullandım ve biraz karbonat da ekledim, tarifte olmamasına rağmen. Çünkü karbonatın verdiği tadı seviyorum.
Hadi lafı daha fazla uzatmayayım da tarifi vereyim:



Önce Malzemeler:

2 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı beyaz un
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 su bardağı süt
1 pakete yakın kabartma tozu
1 çay kaşığına yakın karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
100 gram beyaz peynir (ben peynir kullanmadım ama tulum peyniri de yakışır diye düşünüyorum)

Yapılışı:

Malzemelerin hepsini karıştırıp, yağlanmış tepsiye/borcama/kalıba döküp 180 derece fırında pişirip yiyorsunuz :) Pişip pişmediğini anlamak için, Müge'nin de tavsiye ettiği gibi kürdan yada bıçak batırabilirsiniz. Kürdan/bıçak kuru çıkıyorsa pişmiş demektir.
Afiyet olsun.

17 yorum:

hayat simdi guzel.. dedi ki...

merhaba,
misir ekmegine bayilirim,uzun zamandirda canim cekiyordu,ama kutu misir unlarini sevmedigimden ben de almiyorum,ins.guzel bir misir unu bulursam en kisa zmanda denemek istiyorum..ellerinize saglik..

kirazzade dedi ki...

evet kutu mısır unları bir tuhaf oluyor. yakınlarınızda koskanın mağazası varsa bir bakın isterseniz.

neval dedi ki...

tazeyken eminim nefistir bir müddet geçince nasıl olur acep? ısıtıp da yemek mi lazım olur ?

kirazzade dedi ki...

neval, iki gün sonra bitti ve yine güzeldi. ama tost makinasında falan ısıtılıp yenirse daha güzel olurdu sanırım.

Unknown dedi ki...

ellerine sağlık benimde merak ettiklerim arasında sevgiler

kirazzade dedi ki...

Bahar, bu tariften çok memnun kalırsın, söylemiş olayım :)

Giz dedi ki...

• mısır ekmeğini ben de çok severim ama hiç yapmayı denemedim, eşim de bayılır bu tarif çok ayrıntılı ve güzel anlatılmış :) ilk fırsatta denemek istiyorum, ellerine sağlık canım ;)

kirazzade dedi ki...

Giz, kopkolay ve nefis bir tarif :)

Unknown dedi ki...

Balıkla nee güzel yakışı bu mısır ekmeği..
Yanında bol yeşil salata..
Ellerine sağlık canım
Takibindeyim.
Sevgiler.

kirazzade dedi ki...

Hayat Cafe, maalesef balığı mısır ekmeği bittikten sonra akıl ettik :)

Müge Hüner dedi ki...

Ellerinize sağlık.
Bende ne zamandır yapmadım, görünce canım istedi şimdi.
Yapmalı en kısa zamanda, buzdolabında taze mısır unuda varken :)

Sevgilerimle

Syhn dedi ki...

ben bunun şekerlisini pek severim :D

kirazzade dedi ki...

aaa şekerlisi de oluyor?

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Merhabalar canım. Ben blogumda da yazdım ama buradan da yazayım dedim. Markası Kenwood. Ben memnunum, bütün parçaları yıkanıyor.

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

burnumda tüttü desem !
:=))

eline sağlık canım

kirazzade dedi ki...

bir dut masalı, denemenizi tavsiye ediyorum :) teşekkürler yorumunuz için.

sarımutfak-hande dedi ki...

mısır ekmeğini severim ellerine sağlık güzel olmuş canım
sevgilerimle....