13 Ekim 2010 Çarşamba

Missss Gibi Bir Tuzlu Kurabiye :)


Günler bazen sıkıcı, bazen yorucu, bazen çok yorucu, bazen sıkıcı, bazen çok sıkıcı, bazen de yorucu olarak geçiiiip gidiyor. Şöyle bir düşündüm de, günler böyle geçip giderken yaptığım ekstra hiçbirşey yok. Gezmeye, hava almaya bile çıkmıyoruz nedensiz. Genelde ulaşım sorununu düşünüyoruz. Arabamız yok ve merkezi bir yerde oturuyor olmamıza rağmen maalesef otobüs sorunumuz var. O yüzden de bi yere gitmeyi düşünsek bile "aman nasıl döncez şimdi yaa" diye düşünüp oturuyoruz yine evde kös kös. Sabah kalk, koştur koştur işe git tıklım tıklım otobüslerde. Sonra akşam da yine koştur koştur vapur-otobüs-ev. Zaten saatin oldukça geç olmasından dolayı pişmanlık ve sıkıntı içinde ye alelacele hazırladığın yemekleri -ki genelde makarna-. Değişik birşeyler olsun istiyorum ama olmuyor. Hayatımdaki tek hareket arada sırada poğaça-börek falan yapmak :D

Bu kurabiyeleri de atraksiyon amaçlı yapmış olup afiyetle de yemiş bulunmaktayım :) Gelen gidenimiz, arayan soranımız da hiiiç olmadıgı için hepsini tek başıma yedim.
Lisedeyken yani bundan yıllaaaar önce sınıf arkadaşım Ümmühanlarda yemiştim bu kurabiyeyi ilk olarak. Rahmetli anneciği yapmıştı. Ve hemen tarifini almıştım. O gün bugündür sürekli yaparım. Hakikaten harika bir tadı var. Ve kolay kolay da bayatlamıyor. En azından bir kere mutlaka denemenizi öneririm. Sonra siz zaten devam edeceksiniz yapıp de yemeye :) E tarife geçeyim ben o zaman :)

Malzemeler:
1 çay bardağı süt
Yaklaşık bir su bardağı sıvıyağ
1 yumurta sarısı (beyazı kurabiyelerin üstüne sürülecek)
7 çay kaşığı tozşeker
3,5 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kadar mahlep (olmasa da olur)
Kabartma tozu
Aldığı kadar un
Çörekotu


Yapılışı:
Süt, sıvıyağ ve yumurta sarısını hamur kabınıza alıp iyice karıştırın. Daha sonra mir miktar un ekleyin. Una şeker, tuz, mahlep ve kabartma tozunu ilave edin. İyice karıştırın. Kıvamına göre azar azar un eklemeye devam edin. Hamur katı bir hamur olmuyor. ama un kurabiyesi gibi parça parça da olmuyor. Göz göz olmuş bir hamur elde ediyorsunuz. Bal peteği falan gibi :) Keşke hamuru da fotoğraflasaymışım ama aklıma gelmedi :(
Hamur hazır olunca hamurdan küçük parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta akını sürüp çörekotu serptikten sonra 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip afiyetle yiyin :)

9 yorum:

lezzet sarayı dedi ki...

güzel olmuş ellerine sağlık.

Sümeyye dedi ki...

ellerine sağlık canım,çalışırken ben de senin gibiydim bilirim sıkıntını hergün yenen makarnayı,menemeni...bir pazar günümüz vardı ama benim sayemde kesinlikle evde durmazdık sabahtan akşama kadar oraya buraya sürükler dururdum eşimi...şimdiyse tamamen değişti hayatımız,daha renkli heyecanlı zaman zaman sıkıntılar olsada kesinlikle öncesinden daha güzel...inşallah sizinde evinizi neşelendirecek bir melek gelir...bütün sıkıntılarını alır götürür :)

kirazzade dedi ki...

lezzet sarayı, gerçekten güzel oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.

kirazzade dedi ki...

Sümeyye, aaamiiiinnn inşallah hayırlısıyla :)

ümmühan dedi ki...

Ah canım bizim tarifi yaptın demek, ellerine sağlık, bu kurabiye çok güzel oluyor ben de seviyorum

veee sümeyyenin duasına ben de amiin diyorum :)

evatolyesi dedi ki...

ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim tuzlu lezzetlere bayılırım ellerinize sağlık
Sevgilerimle:)

YeMeK vAkTi dedi ki...

pek şeker olmuş bu minik kurabiyeler..Ellerine sağlık

tosbagalar dedi ki...

güzel gözüküyor ellerine sağlık. bu arada mimledim seni:))

Adsız dedi ki...

hatika olmuşlar kıvrım kıvrımm

sevgiler