Yemek yapmaktan hele de yeni tarifler denemekten çok keyif alırım. Bunda burcumun da etkisi var sanırım. Boğa burcuyum. Yemek yapmayı da yemeyi de severim yani :) Ama öyle pat diye yapamam bir tarifi. Bi kere evim toplu ve temiz olacak. Yapacak başka birşey olmayacak ki kafam ona takılmasın. Zaten bu yüzden şu sağ altta görmüş oldugunuz "denemem gerekenler" listesi uzayıp gidiyor :D Gerçi bir iki tanesini denedim.
O listedeki denediğim tariflerden biri de tahinli kurabiye. Tarifi ilk olarak bu sitede gördüm. Daha sonra birkaç blogda daha rastladım ve artık yapmamın zamanının geldiğini farkedip koları sıvadım. Aslında sıvamadım kollarımı, çünkü kıyafetim kısa kolluydu. Hehehe iğğğrenç bir espri de yapayım dedim :P
Malzemelerde ufak tefek değişiklik de yaptım. Onu da belirteyim ve geçeyim tarife :)
Malzemeler:
1 su br tahin
1 su br sıvıyağ
1 su br pudra şekeri
1 paket vanilya
3,5 su br kadar un
1 kaşık kadar pekmez
Yapılışı:
Tahin, sıvıyağ, pudra şekeri, vanilya ve pekmezi karıştırın. İyice karıştıktan sonra yavaş yavaş unu ekleyin. Un kurabiyesi kıvamına getirin hamuru. Sonra yuvarlak şekil verip tepsiye dizdikten sonra 175 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirip bayıla bayıla yiyin :)
Gördüğünüz üzere benim kurabiyeler, asıl tariften farklı olarak kahverengimsi oldu. :) Pekmez katmasanız da olur yani. Asıl tarifteki gibi ceviz falan da eklenebilir tabi.
İşte böyle sevgili okurlarım. Evdeki bilgisayar bozuk oldugu için ve işyerinde de pek fırsat olmadıgı için blogları gezemiyorum bu ara. Gezsem de yorum yazamıyorum. Mazur görün olur mu? Haydi afiyet olsun :)
Not: Yaa tamam itiraf ediyorum. O kahverengilik pekmezden falan değil. Yaktım ben kurabiyeleri heheheh :))))) Ama naapiiimm ben unu 2,5 br koyduğum için az geldi sanırım, bi türlü pişmek bilmedi, yumuşak yumuşaktı her baktığımda. Piştiğinde de yanmıştı :D
Kaçtımmmm.
13 yorum:
güzel görünüyor çatlak çatlak ben de hiç denemedim bu kurabiyeyi yazdım tarifi bir kenera en kısa zamanda denenmek üzere :)
Tahinli kurabiyeler fırından ilk çıktığında yumuşak oluyor ve dağılıyor.Püf noktası pişme süresine uyup,sürenin sonunda fırını kapatıp tamamen soğuduktan sonra tepsiden almak.Ben, renginin ışıktan olduğunu sandım:::)))
sevgiler....
Sevgili Kirazzade çok severim tahinli kurabiyeyi . fakat yanında mutlaka içecek bir şeyler olmalı. Tadı nefis ve lakin insan yutmakta güçlük çekiyr.
ahaha
"çünkü kıyafetim kısakolluydu"
ilahi ya :D
ellerinize sağlık :)
öncikle ellerine sağlık, tahinli kurabiye nefis oluyor bence de
ben de ışıktan öyle çıktı kurabiyelerin sandım,çaktırmasan da anlamazdı kimse yani ;)
benim ağzı yüreği bir arkadaşım,işte bu huyundan dolayı belki de seni çook seviyorum :) öptüm
haberin olsun sana maddi olmayan bir blog ödülüm var..
Sümeyye, bu yanmış haliyle bile harikaydı tadı. denemeni ve yakmamanı ve pekmez koymamanı öneririm :P
ab-ı hayat, siz yine ışıktanmış gibi şeyedin :D
seda, ben ikram ettiğimde yanın da neskafe ve elmasuyu tercih etti misafirler :)
yuri , e ama öyleydi naapiim :P
Ümmüş :) ya ışığın da etkisi var aslında :D hem zaten sadece altı yanmıştı. bu renk biraz da pekmezden kaynaklanıyo bence. anlayamadım yani :)
E.T. tamamdır :)
bayılırım bu kurabiyeye ellerine sağlık
Yorum Gönder