20 Aralık 2010 Pazartesi

Sağlıklı Dişler :)

Blogumu takip edenlerdenseniz eğer, daha önce bahsetmiş oldugum Naturalive markasını hatırlarsınız sanırım.
O yazıda bahsettiğim stick hala baş kozmetik ürünüm :) Gerçi kozmetik de denemez, zira içinde hiç kimyasal yok. Ben memnun kalıp arkadaşlara da önermiştim ve onlar da o zamandan bu yana kullanıyolar. Hatta geçen gün 3. sticklerimizin siparişini de verdik.
Kudret Hanım da o günden bu yana boş durmamış ve yeni ürünler çıkarmış. Geçen gün mailime Naturalive'den haber geldi. Beklediğim ürünü nihayet piyasaya sürmüşler. Diş Macunu!
Malumunuzdur ki diş fırçalamadan durulmuyor :) Sapsarı dişler ve kötü bir ağız kokusu tahammül edemediğim şeylerdendir. Bu yüzden, ennnn kötü ihtimalle günde bir kez mutlaka fırçalarım dişlerimi. İlkokuldan beri bize söylenen, diş macununu her fırçalamada mercimek tanesi büyüklüğünde kullanmamızdır. Çünkü diş macunu aslında çok zararlı bir maddedir. Zararlarıyla ilgili olarak şuradaki yazıları okuyabilirsiniz. Aslında en güzeli misvak kulanmak. Misvakın faydaları bilim dünyasında da kanıtlanmış durumda. Şurada da değinilmiş konuya. Fakat zor geldiğinden midir bilmem, misvak kullanma gibi bir alışkanlığımız yok. Piyasadaki bazı diş macunları misvak özü içerdiklerini söyleseler de sonuçta onlar da kimyasal içeriğe sahipler. Yani zararları faydasını silip götürmüş durumda. Ama Kudret Hanım bu konuda da derdimize derman olmak istemiş sağolsun :)

Mail adresime diş macunlarını piyasaya sürdüklerine dair mail gelir gelmez hemen verdim siparişi ve şuan kullanma aşamasındayım. Çok ferah bir kokusu ve tadı var :)
Tabii ki yine hiçbir kimyasal madde içermiyor. Bilakis faydalı olan birçok bitkisel madde mevcut içeriğinde. Linke tıklarsanız zaten okuyacaksınız ama üşenip de tıklamama ihtimalinize karşı ben buraya da yazayım :)
Misvak, karbonat ve çay ağacı özü içeriyor.
• Misvak, propolis ve çay ağacının antibakteriyel özellikleri sayesinde dişeti hastalıkları, aft(mantar) ve ağız yaralarını oluşumunu engeller.
• Ağızdaki bakterileri doğal olarak yok ettiğinden diş çürümelerini ve ağız kokularını önler.
• Misvak ve karbonat ile dişleri çizmeden beyazlatır.
• Hamilelerin ve çocukların kullanabileceği doğallıktadır.
• Uluslararası Diş Araştırmaları Derneği (IADR) ‘nın yaptığı araştırmalara göre propolis ve misvak; ağız ve diş sağlığının korunmasında etkin rol oynamaktadır.
Her halukarda diş macunu kullanıyoruz, o zaman neden doğal olanını kullanmayalım ki? Ben hep bu düşüncede olmuşumdur. Evet piyasadakilerle arasında fiyat farkı var ama 3-5 TL'yi mesela sigaraya vereceğimize sağlığımıza versek daha güzel olmuş olur. Bu tarz şeyler alırken hep 3ün 5in hesabını yaparız ama ıvır zıvır şeyler alırken de gözümüzü kapatır cüzdanımızı açarız :) Ahhh bu bizz :))
Bi konuyu da tekrar belirtmek isterim. Bu postu yazmakla hiçbir çıkar elde etmedim. Bir önceki postta künefeciden bahsederken de çıkarım yoktu. Ben beğendiğim şeyleri ve insanlara faydalı olabilecek şeyleri tanıtmakta bir sakınca görmüyorum. Herşey para değildir. Bana faydası dokunan birşeyi keşfettiğimde neden faydalarından çevremdekileri de yararlandırmayayım ki? Üstelik bunun görevimiz oldugunu düşünüyorum. Ama genelde bu işler maalesef çıkar karşılığında yapılıyor ve o yüzden çıkarsız tanıtımlar yapanlar da mimleniyor hemen. Neyse efem, ben kullandım memnun kaldım ve haber verip vazifemi yerine getirdim :) Gerisi size kalmış.

3 yorum:

www.sendepisir.com dedi ki...

Bu bloglar paylaşmak için ben kendi adıma öyle düşünüyorum. Yoksa herkes kendi çapında bir şeyler yapıyor. Kimsenin birbirine kanıtlayacağı bişi yok. Herkes istediği herşeyi yayınlayabilir. Hoşç...

kirazzade dedi ki...

yoo isteyen maddi olarak akrşılığını da alabilir. Yani reklam da yapabilir. Ben de yapabilirim reklam. Ama bir şey tanıttığımda "bunu reklam amaçlı yapmıyorum" diyorsam, gerçekten de reklam amaçlı değildir.

ümmühan dedi ki...

Ben de sipariş vermiş bugun geçti elime ürünler, diş macununu kullanmayı düşünyorum, el kremini hemen açtm, stick zaten kullanıyor idim yazdan beri :) Kudret hn a teşekkürlr...