8 Şubat 2012 Çarşamba

Ben Pasta Yaptım ve Güzel Oldu :)




Tatlı seven bir insan değilim ben. Bazı zamanlarda tutan tatlı krizime bir çikolata bile fazla gelir. Hele şerbetli tatlıları üçer beşer yiyebilenlere şaşarım. Çoğu zaman bir tane baklava bile yakar kavurur içimi. Ama yaklaşık 2 aydır canım hep tatlı şeyler çekiyor nedense. He bi de pastırma :) Tatlı şey derken de baklava türü değil de pasta falan istiyorum. Geçen gün Sevil oldukça pratik bir pasta tarifi yayınlayınca yapasım geldi. Pnadispanyayı da hazır kullanmıştı. Yani çok uğraşmayacaktım. Hemen eşime eksik malzemelerin siparişini verdim. Fakat eşim pastaban almayı unutmuş. E benim aklıma düşen öyle kalır mı? Kalmaaaaazz :) Hemen pandispanya tariflerine baktım. Yapmaya hiç cesaret edememiştim. Bir de pandispanyalarda çok yumurta oluyor, yumurta sevmeyen biri olarak yapasım gelmiyordu :) O yüzden pandispanyadan ziyade, pasta yapmaya uygun kek tarifleri aradım. Bu sefer de sağolsun Papatya Prenses yetişti yine imdadıma :) Verdiği tarifi çok beğendim ve aklımın da bloğumun da bir köşesinde mutlaka olması gerektiğine karar vererek üşenmedim fotoğraf çektim gece gece :) Cep telefonuyla çekildi fotoğraflar. Gerçi makineyle çektiğimde de kötü oluyor, alıştınız :)
Yine çok konuştum. Tarife geçiyorum hemen...



MALZEMELER:

Keki için:
3 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt
3,5 çay bardağı un
1 çay bardağı sıvıyağ
vanilya
kabartma tozu

Muhallebisi İçin:
500 ml süt
3 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı toz şeker
200 gr Labne peyniri
1 paket vanilya

YAPILIŞI:

Krema için, vanilya hariç bütün malzemeleri muhallebi kıvamına gelinceye dek karıştırarak pişiriyoruz. Vanilyayı da ekleyip ocağı kapatarak soğumaya bırakıyoruz.
Kek için, yumurtalar ve şekeri çırptıktan sonra yağ ve sütü ekleyip karıştırıyoruz. Un, vanilya ve kabartma tuzunu da ekleyip karıştırdıktan sonra, yağlayıp az miktar unladığımız küçük boy tepsiye karışımı döküyoruz. 175 derece fırında pişiriyoruz.
Kek soğuyunca ortadan ikiye ayırıp iki ayrı pastaban elde etmiş oluyoruz. Alt kısma muhallebinin yarısını güzelce yayıyoruz. Üzerine muz dilimleri yada istediğiniz herhangi bir meyveyi döşüyorsunuz. Daha sonra diğer pastabanı da üzerine kapatıp kalan muhallebiyi her tarafına döküyoruz. En üstü de istediğimiz şekilde süsledikten sonra dilimleyip afiyetle yiyoruz.
Kolay gelsin :)

8 yorum:

sevil şahin dedi ki...

süpersin sen :) hımm çok da nefis olmuş ellerine sağlık afiyet bal olsun canım..

kirazzade dedi ki...

sağolasııınn :) senin ve Papatya'nın sayesinde :)

PAPATYA PRENSES dedi ki...

bana da yaapppp,bana da gönderrr:))))))))

şeker miktarına parantez açsaydın,sonra yapıp az şekerli diyen olur;)

ellerine sağlık..

kirazzade dedi ki...

yok yok, muhallebisi ve muzlarıyla tam kıvamında oldu şekeri :)

Unknown dedi ki...

evet çok güzel görünüyor helede diyet yapan ,akşamüstü acıkmışken hele ağzımı sulandırdı:)

kirazzade dedi ki...

Teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

bir dilim şu gariban öğrenciyede yollasanız bööüğğ !

kirazzade dedi ki...

Aaa yollarım tabi :) Ama sen Amerikadaydın yanılmıyorsam, dimi?