3 Mayıs 2010 Pazartesi

Mmmmmmmmm :)

Evlendikten sonra, işe girmeden önceki 6 ay ve işe girdikten sonraki bi altı ay boyunca mutfakta hergün mutlaka birşeylerle uğraşırdım. Çeşitli blog ve sitelerden gördüğüm yemekleri, salataları, hamur işlerini denerdim. Sonra iş hayatının yorgunluğu üzerime çökmeye başlayınca basit yemeklere çevirdim yüzümü :) Sonra da mutfaktan tamamen çıktım :P Zaten misafir falan da gelmiyor bize hiç :) Eşim de sağolsun yorgunluğumu yakından gördüğü için yemek konusunda baskı da yapmıyor. Ama ben uygulama yapmıyor olsam da blogları gezmeye ve ağzımın akan sularını silmeye devam ettiğim için, ara sıra mutfağa bir uğruyorum :) Geçenlerde Portakal Ağacı'nda bir tarif gördüm. Hamur yoğurma aşaması ekmek yapma makinesinde de gerçekleştirilebilen bir tarif. Yani yoğurmayla falan uğraşmayacaktım. O yüzden denemeye karar verdim.


Yorumlarda da güzel şeyler denmişti. Özellikle de, pastanelerde satılan o hamurcuklara çok benzeyen bir tadı oldugundan bahsediliyordu. Denemek istememde bunun da etkisi oldu. Çünkü o hamurcukları çok severim :) Ama yine de tereddüt ediyordum. Nette gördüğüm bazı tariflerde, yorumcuların olumlu yorumlar yapmış olmalarına rağmen, ben başarılı olamıyordum. Ama denedim :)

Gerçekten yumuşacık, tadı güzel olan ve pastane hamurcukları gibi bir poğaça çıktı meydana. Aşağıdaki ölçülerle iki tepsi poğaça yaptım ben. Ve ertesi gün işyerime götürdüm. Direkt bitti. Hatta ofis arkadaşım 5 tane yedi! Yazdığımı duymasın, kızar valla :D
Şimdi ben tarife geçeyim :)

Malzemeler

•2 su bardağı ılık süt
•1 paket instant maya
•1 yemek kaşığı toz şeker
•1 tatlı kaş. tuz
•1 su bardağı zeytinyağı
•1 yumurta ((akını ve sarısını ayırıyoruz)
•5,5 bardak un

Yapılışı:

-Ben de hamurunu ekmek makinasında yaptım. Makinanın kalıbına önce sütü, yağı ve yumurta akını ekliyoruz. 5,5 bardak unu sıvı malzemelerin üzerlerini kapatacak şekilde döküyoruz. Karşılıklı kenarlara tuz ve şekeri ekledikten sonra unun ortasını açıp instant mayayı ekliyoruz. Mayalama ayarına getiriyoruz. Karıştırma esnasında, hamur cıvık olduysa biraz daha un eklenebiliyor.
-Yağladığımız tepsiye cevizden biraz daha büyük parçaları yuvarlayıp diziyoruz. Arada başka şekiller de yaptım. Ayırdığımız yumurta sarısını üzerlerine sürüp, 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ben unutmuşum ama üzerlerine çörek otu da serpebilirsiniz.
Afiyet olsun :)


Fotoğraflar yine akşam vakti sarı ışık altında çekildiği için korkunç çıktı :)

16 yorum:

BİR Çay İÇİP KALKACAKTIK:) dedi ki...

mmmmmmmmm olmuş harbiden ellerine sağlık

kirazzade dedi ki...

Teşekkür ederim Filiz Hanım :)

Sevil Şahin dedi ki...

5 tane ne ki görüntüye bakarmısın arkadaşım iyiki tepsi benim yanımda degil yoksa kimseciklere kalmazdı :)
ellerine sağlık canım afiyet bal olsun
sevgiler

kirazzade dedi ki...

Teşekkür ederim Sevil. Sizin yanınızda benimkiler pek bieşy değil ama yapıyoruz işte arada bişeyler :)

ümmühan dedi ki...

Ellerine sağlık güzel kabarmış nefis olmuşa benziyor,portakal ağacının tarifleri ben de beğeniyorum
Ama fotoları senin gibi usta bi şipşakçıya yakıştıramadım :P sen iyisi mi bi daha yap da biz gelince sabah terasta tekrar çek aydınlık olsun foto, inş. bu sefer gelmek nasip olur hadi bakalım :)

kirazzade dedi ki...

Hehehe hiç sanmıyorum gelebileceğinizi :) Siz müsait olsanız ben olmuyorum, ben müsaitken sizden biri müsait olmuyor :D

Burcu Çalışkan dedi ki...

hımmm çilekler, poğaçalar canım çekti walla :)) ellerine sağlık

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Bence fotograflar gayet basarili! Ellerine saglik nefis gorunuyor gercekten.

kirazzade dedi ki...

Burcu bak tarifini verdim, sen de yap ye :D
Düşbahçesi, fotolar daha iyi olabilirdi ama olmadı işte :)

benden, bizden... dedi ki...

kirazzade merhaba, eldenelede national geographiclere ilk yorum senden geldi ancak mailini bulamayınca buradan mesaj atmak istedim. adresini bana mail atarsan hemen gönderirim dergileri... bu arada bu poğaçalar harika görünüyor :)
sevgiler

benden, bizden... dedi ki...

kirazzade merhaba, eldenelede national geographiclere ilk yorum senden geldi ancak mailini bulamayınca buradan mesaj atmak istedim. adresini bana mail atarsan hemen gönderirim dergileri... bu arada bu poğaçalar harika görünüyor :)
sevgiler

nohut oda dedi ki...

bende poğaca yapmaya korkarım bır kere husranla sonuclanan bır anım varda..
ellerıne saglık

kirazzade dedi ki...

Nohut oda, ekmek makinen varsa, tariftekileri aynen uygulayarak bi dene bence :)
poh poh perisi, mail adresini alabilir miyim?

benden, bizden... dedi ki...

evlilik.hali@gmail.com :)
sevgiler

♥sibelinsu♥ dedi ki...

bu yazının her tarafı aynen bana uymuş...evlenip ilk yıllar bolca çeşit yapma sonraları boşlama eşin aperatifleri bile kabul etmesi..yorumlara güvenip yapılan tariflerin tutmaması ....
sonuç bu tarif kesinlikle denenecek zaten portakal ağacı yemek konusunda ilk danıştığım bloglardan...:)

kirazzade dedi ki...

Sibelinsu, dün de içine tulum peyniri koyarak yaptım bu tarifi. Ve son postumda da belirttim. Çok daha güzel oldu bence. Kaşar peynirli de yapılabilir. İçine koyup yine top şeklinde yuvarlıyorsun. Dene bakalım :)