1 Ekim 2010 Cuma

LÜTFEN BAKIN BURAYA LÜTFEEENNNN :)

Oturduğumuz apartmanın giriş katı boş bir dükkan. Onun altında da dükkanın bodrumu var. O bodrumun da yan tarafta demir parmaklı ve fakat camsız bir kapısı var yüksekçe. Bazen şu meraklı ve yaramaz kedi milleti mensuplarından biri o kapıdan içeri atlıyor ve bir daha çıkamayıp miyavlayarak mahalleyi ayağa kaldırıyor. O zaman da bize bir telefon geliyor "bodruma yine kedi girmiş,çıkarıverin" diye. Çünkü anahtar bizde.

Geçen gün de yine aynı şey olmuş,dayımız eşimi aramış. Kedi miyavlıyor,yine içeri girip çıkamadılar galiba, bi bakın diye. Eşim de aşağıya indi akşam. Ama gitti gelmez. Telefonunu da evde bıraktığı için ulaşamadım ve epey meraklandım. Giyinip inmeye de üşendim doğrusu :)

Bir müddet sonra yüzünde koca bir sırıtışla geldi. Meğer o miyavlayan kedi yeni doğum yapmış bir anne kediymiş :)) Ve maalesef sanırım açlıktan neredeyse baygın haldeymiş :( Eşim de markete gidip süt ve su almış. Kedi o kadar çok içmiş ki! Yazık :(

Sonra hemen ben de gittim baktım. Dört tane mini minnacık kedişşş :)) Üç tanesi simmsiyah, bir tanesi de sapsarı sarman :) Daha gözleri bile açık değil, sesleri bile çıkmıyor :) Öööyle sokulmuşlar birbirlerine sımsıkı, yatıyorlar :)

Anne kedi bebeklere hiç yanaştırmıyor. Hemen hırlıyor tıslıyor. Saldıracakmış gibi yapıyor yazık. Yemek koyuyoruz, gözü yemekte kalıyor ama yavrularını alırız diye korkup yemeğin yanına gitmiyr. Biz uzaklaşına gidip yiyor ama sürekli bizden tarafa çeviriyor kafasını :)

En son dün uğradım yanlarına. Hala gözleri açılmamış olmasına rağmen sarman olan pek hareketli :) Çok yaramaz olacak belli :)

Bugün de eşim bu fotoğrafları çekmiş. Sarmanın gözler açılmış ve nerdeyse her fotoğrafta başka bir yerde duruyor :) Elime alıp mıncıklamamak için zor tutuyorum kendimi yaa. Ama, bu kadar küçük yavrulara dokununca anne kedi insan kokusu alıp bakmıyormuş yavrulara diye duymuştum. Doğru mu bilmem ama yine de her ihtimale karşı dokunmuyorum. Ama hele bi büyüsünler azcık daha, mahvedicem onlarııı :))

Tabi şu da var: Onları hep aşağıda tutamayız maalesef :( Biraz büyüdüklerinde sokağa bırakmak zorundayız. Evde de bakamayız :( O yüzden, aranızda sahiplenmek isteyen olursa bildirsin lütfen. Şimdi ekmek elden su gölden besleniyorlar ama alışmalarını da istemiyoruz. Çünkü sokağa bıraktığımızda yemek bulmada zorlanabilirler. Belki de zorlanmazlar, sonuçta anne kedi sokak kedisiydi.

İşte böyle kedişlerin ve bizim halimiz :) Şimdilik evdeki tek konumuz onlar :) Günde birkaç kez arıyorum "yemek verdin mi?" , "napıyolar?" falan diye :) Anne kedi de amma sahiplenici hee. Kendi bebeğini öldürüp çöpe falan atan anneler nasıl yapıyorlar anlayamıyorum :(
Neyse.. Ben eşimi bi arayayım bakalım napıyo bizim sarman :) Hepinize güzel bir haftasonu dilerim. Miyuuuuwwww :))

18 yorum:

sumeyye dedi ki...

çook tatlılar.. neresı orası ya sızın borum da pek konforluymus ha.. salon takımı fılan :)

kirazzade dedi ki...

Hahaha boş dükkan orası. Koltuklar da eşimin teyzesinin. evde tadilat oldugu için oraya konmuşlardı ama tabi kedicik üstünde doğrumuş pisletmiş,şimdi de pireliler :)))

Sümeyye dedi ki...

ayyy çok tatlılar yaa ben kedilerden korkarım aslında yavruda olsa ama özellikle sarman olan çok hoşuma gitti :)

kirazzade dedi ki...

hele bi de yakından görsen! öyle minicik ve aciz ki..

Unknown dedi ki...

harikalar yok elleme annesi zarar verebilir sana ,sen yine uzaktan uzaga sev ,o kedicik yerini seçmiş sen dışarı çıkarsanda yine yavrularını uzunca bir süre oraya taşıyacak

kirazzade dedi ki...

Iıh taşıyamaz. Çünkü kilitli orası. Anca zıplayıp demir kapıdan atlaması gerekir. Atlarsa da tekrar diğer yavruları almak için dışarı çıkamaz. Giren kedi çıkamıyo çünkü :) Bakalım napıcaz..

ümmühan dedi ki...

Anne kedinin bakışları çok soğuk, yavruları de büyüyünce ona benzemez inş. :P
Bazı anneler şu kedicik kadar bile annelik yapamıyor çok yazık...

kirazzade dedi ki...

Ümmücüm, anne kedişin bi gözü sakat gibi zaten. ve yavrularına dokunacaz diye hep tetikte oldugu için öyle saldıracak gibi bakıyor. yavrularıa yaklaşınca tıslıyor. o kadar da korumacı.

Kiraz dedi ki...

Selam, geçen hafta arkadaşımın kedisi doğurdu, kızımla bebek görmeye gittik. Anne kedinin hareketlerinden o kadar etkilendim ki... Tıpkı anlattığınız gibiydi, bir ara evin alt katına indi, biz yavrularla üst katta kaldık, hepsini kızım eline aldı, sevdi, hepi topu bir kaç saniye sonra anne kedi üçer beşer merdivenleri çıktı...( Lohusa haliyle :)) hemen şöyle bir sepete baktı, sanki tek tek sayar gibiydi... Sonra hepsini tek tek yaladı, kendi kokusunu verdi, koku konusunda söyledikleriniz doğru yani... İnsan kokusu istemezlermiş... Ama ben de anneliğine hayran kalmıştım. Sizin anne kedide öyle aynen... Bu arada şefkatiniz için de size bravo... Ne güzel güvende olmuşlar...

kirazzade dedi ki...

Evet Kiraz, inanılmaz bi annelik içgüdüleri var. Bulundukları yerdeki koltukların taşınması gerekiyordu. Onların yattığı koltugu alamamışlar. Kedinin yanına bile yaklamamışlar, saldırmaya hazırmış. O yüzden koltugu bırakmışlar.Bugün eşim indiğinde kediyi de yavruları da görememiş. Normalde hiçbiryere gitmiyor. Meğer dükkanın bodrumuna taşınmış yavrularıyla birlikte :) Hissetti demek ki koltugu almak istediğimizi. Tek tek merdivenlerden aşağı taşımış.

Eya dedi ki...

Merhaba Kirazzade....bayildim bu fotograflara...az kalsin bende bu yil bir kedi getiriyordum TR´den....ama olmadi...sevgiler benden...sevgiler Izmitliden...


zehra

kirazzade dedi ki...

Hoşgeldin izmitli :) Biz de bu kedileri sahiplendirmek istiyorduk ama sonra annesi üzülür diye düşündük vazgeçtik.

Syhn dedi ki...

ay cnm yaa.. kuzenleirminde yavru kedileri var. çok hareketli ama ben korkuyorum :)

bu arada dexter harikadır ya..

ve çirkinin aşığını sormuşsun kaç ssefer cvplıyacak oldum ama hep unuttum şimdi aklımdayken diyim. sıkıcı bi kitap değil sadece +18 :)

abartılı sahneler var. rahatsız edecek boyutta müstehcen kısaca :/

kirazzade dedi ki...

Tamam bakalım :) Ben de kedişler elimde az kıpırdansa hemen yere atıveriyorum :(( ama yine de çok seviyorum.

Mutluanne dedi ki...

Ne şirin şeyler hepsi birbirinden sevimli
sizi ve eşinizi kutluyorum
sevgiler

kirazzade dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
lezzet sarayı dedi ki...

AH CANIM NE ŞEKER ŞEYLER ÖYLE
siteni yeni keşif ettim seni izlemeye aldım banada beklerim

ufuk-aysaatleri dedi ki...

Bunlar muhteşeeeemmmmm.....