8 Ocak 2011 Cumartesi

Ennnnn Pratik ve Ennn Lezzetli Pizza!

Çalışan bir bayan olarak (hatta çalışmasaydım bile) özlemini çektiğim şeylerden biri de eve girdiğimde mutfaktan yemek kokuları almak. Ah keşke diyorum işten yorgun argın eve geldiğimde bir çeşit de olsa yemeğim pişmiş olsa ve sofra beni beklese :) Ben de alelacele elimi yüzümü yıkayıp, kıyafetlerimi sağa sola fırlatıp hemen o sofraya otursam ve afiyetle yesem o benim yapmadıgım yemekleri. Sonra da göbeğimi sıvazlaya sıvazlaya TV yada bilgisayar karşısına geçip ayaklarımı uzatsam. Yani sofrayı bile kaldırmasam. Gerçekten özledim bunu. Ne güzelmiş meğer önceden. Okuldan ve sonraları da işten gelince herşeyi hazır bulmak. Bazen kızardım anneme, neden sofra hazır değil çok acıktım ben diye. Ne nankörmüşüm, bilememişim kıymetini, özenle yapılmış anne yemeklerinin geç de olsa önüme sunulmasının. Bazen geliyor annemler çok sık olmasa da. Canım annem, gelirken o gün yiyecekleri yemeği bile yapıp getiriyor. Üstüne üstlük dondurucuya koymam için de bir sürü yemek yapmış oluyor. Babacım da birkaç koli su şişesiyle geliyor.
Geçen gün apartmandan içeri girdiğimde bir yemek kokusu geldi burnuma. Normalde bizim apartmanda aile olarak biz varız sadece. Diğer katlar işyeri. O yüzden şaşırdım yemek kokusuna. Ama gözlerim doldu, ağlamaya başladım. Yemek kokusuyla beni karşılayan bir eve girmeyeli ne kadar uzun zaman geçmiş. Ben yoruldum sanırım...
Yine dağıtıyorum konuyu, toparlanayım hemen. İşte çalışan kadının hali böyle olunca, işten gelir gelmez yapabileceği pratik yemeklere ihtiyaç duyuyor. Bir akşam önceden yapmak da zor geliyor, işten gelip yorgunluk atmaya çalışırken. Ben de günün birinde yemek blogları arasında gezerken pratik bir tarif bulmuştum. Hamburger ekmeklerini ikiye bölüp pizza yapmıştı bir bayan. Maalesef hangi blog oldugunu hatırlayamıyorum :( Biz sık sık yapar olduk. Sonra ramazanda bayat pideyle de denedim tarifi, harika oldu. Zaten arasıra fırından hamur alıp yapardım ev pizzasını ama hamurun pişmesi uzun vakit alırdı. Bu tarif ise tam bizlik! Şipşak oluveriyor :) Bi deneyin bakalım haklı mıyım değil miyim anlayalım :)



MALZEMELER:

-Yiyebileceğiniz sayıda hamburger ekmeği yada tost ekmeği. (Lavaş veya ramazan pidesi de olur)
-Bir kaşık kadar salça
-Başta kekik olmak üzere istediğiniz baharatlar
-Çeri domates (Normal domates de olur)
-Sivri biber
-Sucuk (Ben içeriğinden dolayı salam ve sosis kullanmıyorum, kullanıyorsanız ekleyebilirsiniz)
-Siyah ve yeşil zeytin (bunlar da tercihinize bağlı)
-Bolca kaşar peyniri :)



Tost ekmeklerini tepsiye diziyoruz. Salçalı sulandırıp baharatları ekliyoruz. Bu karışımı ekmeklerin üzerine bolca sürüyoruz. Çok da su gibi olmayacak karışım. Daha sonra her ekmeğe biraz kaşar peyniri rendesi serpiştiriyoruz. Kaşarın üzerine de sucuk, biber, domates, zeytin vs malzememi yerleştirip fırına veriyoruz. Sucuklar pişmeye başlayınca üzerlerine kaşar peyniri rendesini bu sefer boooollca yayıyoruz. Bu son kaşar önceden eklersek kuruyabiliyor sucuklar pişene kadar. Ama sonradan koyunca, 3-5 dakika sonra harika bir şekilde eriyor :) E pişti işte :) Haydi buyrun yemeye :)

8 yorum:

Cahide dedi ki...

Her gününün yarısı mutfakta geçen biri olarak bahsettiğin durum en çok beni mutlu ederdi sanırım.Çok şükür ki eşim bana çok yardımcı.Yoksa 4 iştahlı çocukla halim haraptı:))
Cidden çok pratikmiş pizzan.Ellerine sağlık canım...

kirazzade dedi ki...

Teşekkür ederim Cahide. Benim de eşim sağolsun yardımcı olmaya çalışıyor. Yada yardımcı olmasa bile en azından sesini çıkarmıyor yemek olmayınca :D

Syhn dedi ki...

pratikliği şahane!
lezzetinden şüpge etmiyorum :))

kirazzade dedi ki...

Evet Syhn hiç şüphen olmasın :D

birsence dedi ki...

birgübize buyur seni sofra hazır beklerim sofrayıda kaldırtmam üstüne danmla sakızlı kahvenide yaparım...

kirazzade dedi ki...

Birsen, şuan izmitte anneannemdeyim. Annemler, akrabalar vs.. bir yandan da slow bir şarkı dinliyordum. senin yorumunu okuyunca gözlerim doldu. Çok teşekkür ederim. Söylemen bile mutlu etti beni.

EsVeD dedi ki...

harika oluyor biliyorum. ellerinize sağlık .. ve birşey eklemek isterim eğer salçayı su yerine zeytinyağı ile açarsanız ekmek hem daha lezzetli hemde daha yumuşak oluyor, denemenizi tavsiye ederim...

kirazzade dedi ki...

esved, yağdan kaçmaya çalışır gibi yapıyorum :P BARİ ORADA EKSİK KALSIN :)