26 Eylül 2011 Pazartesi

Böcekler Cici Yaratıklardır Dimiii :))

Oldum olası ottan böcekten korkarım. Aslında korkmam da bana bulaşmalarını da sevmem. Ne gerek var ki yani dimi, üzerimde yada çevremde gezmelerine. Gitsinler kırda bayırda dolaşıp görevlerini yerine getirsinler, aaa!
Evlenmeden önce bilumum böce-sinek-fare bilmem ne işlerine annem babam baktığı için ben pek rahattım. Evlendikten sonra da uzun bir müddet evde hiç haşere görmedik. Sonra birgün ben evde TV karşısında oturuyorken ve tabi ki eşim de evde yokken, TV sehpasının altından kocam simsiyah bir hamam böceği çıkıp gezinmeye başladı! Tüylerim diken diken oldu! Ne yapacağımı şaşırdım. Apartmanda da kimse yok! Ta İzmitteki annemi bile aradım. Hani insan evde tekken korktuğu zaman sesli sesli birşeyler yapar yada birilerini arar ya, ben de aklıma gelen herkesi aradım :) Koltuğun üzerinde ayakta duruyorken :D Halbuki küçücük (?) bir böcekti yerdeki ve ben ondan kimbilir kaç kat daha büyük idim. Aradığım kişiler, hamam böceğini süpürgeye çekmemi söylediler ama yaklaşmam ne mümkün! Kan ter içinde koltuktan inme cesaretini gösterebildikten sonra süpürgeyi aldım ama bi türlü böceğin yanına yaklaşamıyorum! En sonunda az buçuk yaklaşıp süpürgenin ucunu böceğe doğru attım :) Ve süpürge böceği çekti ama ben bu sefer de "ya süpürgeyi kapattıktan sonra içinden çıkarsa??" diye düşünmeye başladım. Ve kapatamadım süpürgeyi :D Eşimin gelmesine de birkaç saat vardı. O birkaç saat boyunca süpürgeyi kapatmadım :)) Başım patladı tabi o kadar gürültüden. Eşim geldiğinde süpürgeyi kapatıp içindeki torbasını da attı. Süpürge o kadar ısınmıştı ki! Herhalde biraz daha dursa onun da motoru yanardı :) Ha bu arada, eşim de en az benim kadar korkar haşereden :)))
Bu hamam böceği maceramızdan sonra Raid'in şu beyaz tabletlerinden alıp sağa sola bıraktık da bir daha hamam böceği görmedik Allah'a şükür. Ama bundan yaklaşık 1,5 ay kadar önce mutfakta ve banyoda minicik sinekcikler çıkmaya başladı. Karınca kadarlar ama uçuyorlar. Hani meyve falan bozulur da oluşur ya minik sinekler, onlara benziyorlardı. Anneme danıştım hemen. Bir ara onda da çıkmış ama ilaçla falan yok olmuşlar. Sonra tevafuken yine Raid'in bir ürününden haberdar oldum FikriMühim sayesinde. Birgün ansızın işyerime kargo geldi. "Raid Haşerelere Karşı Otomatik Çözüm" kampanyasıymış. Hazine bulmuş gibi sevindim :) Gerçekten tevafuk oldu benim için. Sinekleri nasıl kovalarım diye yana yakıla çare ararken bu kargoyu karşımda görünce gerçekten çok şaşırdım. Şu otomatik fıslayan oda parfümleri gibi birşey. Pilini ve tüpünü takıp asıyorsunuz bir kenara ve yaklaşık 10 dakikada bir fıslıyor. Ben bu tarz ürünlerin reklamlarına pek kanmam açıkcası. Reklamı yapılan herşeyin mutlaka az da olsa abartıldıgını düşünürüm. Ama bu ürünü kullanınca anladım ki reklamlarda az bile övmüşler! ikinci günden itibaren bir tane bile sinek görmedim ortalıkta! Şimdi bitmesin diye sürekli açık bırakmıyorum :D Haftada bir bir gün falan açık bırakıyorum. Sonra kapatıyorum :) nitekim, deneyip memnun kaldıktan sonra tavsiye ettiğim ürünlerdendir.



Evet bu sefer bu yazı reklam amaçlıdır. Ama fikrimühimden gelmemiş olsaydı bile burada tanıtırdım size. Çünkü ben faydalı önerileri duymayı sevdiğim gibi duyurmayı da severim. Zira bir sorunla karşılaştığımda başvurduğum ilk iki kaynaktan biri annem biri de internettir :)

8 yorum:

neval dedi ki...

bazı evlerde pek olur,ilk evlendiğimiz ev,çatı katıydı,pek oluyordu orda.neyseki akşamları çıkıyordu da goncama attırıyordum:)
senin yerinde olmak istemezdim:(

nohut oda dedi ki...

ayy umeyye okurken bıle ıcımena oldu hamam boegı kucukmudur yaa kocamandır ve ben onu gosem degıl supurge acmak eve gıremem..benım cıddı takıntım var fwec korkarım ve hemen vucudum alerjı doker paranoyaklastırıyor bocekler benı bır tane gorsem sonrasında gozlerım hep onu gorecekmıs gbı oluyor off aman ne yazdım bır bocek ugrana:))
gecmıs olsun arkadasım apartmandan gırmıstır herhalde sen tedbırı eldeen bırakma

kirazzade dedi ki...

neval, bizim ev de çatı katı :)

kirazzade dedi ki...

Gülcan, aynı hisleri yaşıyorum emin ol. Sonra bir daha görmedik Allaha şükür. zaten çatıyı da ilaçlattık. ama tetikteyim ben yine de :P Her yerde tabletler var hala :)

neval dedi ki...

tee ilk yazımı nerden buldun da yorum yazdın ayol ?

kirazzade dedi ki...

neval :) Blogun hoşuma gitti ve en baştan başlamak istedim :)

Giz dedi ki...

Postu okurken hem güldüm hem de o dertten ben de muzdaribim diye kendi kendime söylenirken son kısımda çaresini bulunca mutlu oldum canım :) Süpürgeye çeksem ben de kapatamazdım muhtemelen :) Bizim de terasta uçan kanatlı dev karıncalar peyda oldu son zamanlarda, ilaç sıkıyoruz ama bu spreyli pek kullanışlı gözüküyor ;)


Giz’li Teras

kirazzade dedi ki...

Valla Gizem, ben hakikaten memnun kaldım. o minik sinekcikler gitti. Büyüklerine de faydası vardır herhalde. Sinek ve hamamböceğine de faydalıymış ama onlar bizde yoktu, o yüzden faydalı mıdır bilemiyorum. Yine de denemekte fayda var tabi.