14 Eylül 2011 Çarşamba

Şaşkınlık İçindeyim!

(Öncelikle şunu belirteyim: Bu yazım kesinlikle reklam vs değildir ve bahsettiğim markalardan hiçbir çıkarım yoktur.)
Bugünkü post denememin akıbetini biliyorsunuz. Tabi bir önceki postu okuduysanız :)
Aldığım bir iki şeyden bahsedecektim. Aylardır hatta 1,5 yıldır banyo için dolap bakıyordum. 1 yıl kadar önce nihayet bir dolap almıştım ama banyoya her girdiğimde beni rahatsız ediyordu renginden dolayı. Çünkü kahverengiydi. Ben beyaz istiyordum. Eşim kahverengisinin daha güzel göründüğünü söylediği için kahverengi almıştık ama almaz olaydık. Sonuçta bizim banyomuz beyaz, ne alaka kahverengi yani dimi :S Bir-iki ay önce o gıcık dolabı mutfağa koydum. İçine de tezgahtaki bütün ıvır zıvırı doldurdum. Fritöz, katı meyve sıkacağı, blendır, ekmek yapma makinası, tost makinası... Ohhhh bi rahatladım ki! Mutfak tezgahı dediğin boş olacak arkadaş! Ferah ferah...
E dolabı oraya koyunca banyo bomboş kaldı gibi birşey oldu. Banyomuzun dolap bulmaya çalıştıgım yerinde önceden alçak bir lavabo vardı. Ayak lavabosu. Ama hiç kullanmadıgımız için kaldırmıştık. Hem duvar çirkin duruyordu hem de orası boşaldıgı için gözüme batıyordu. (Ayy durun bi, yazıyı kaydedeyim de silinmesin yine! )
Bir önceki postta uzuuuuun uzuuuun bahsetmiştim alışverişlerimin birçoğunu internetten yapıyorum diye ama yazı silindiği için göremiyorsunuz tabi :P O ayrıntılara tekrar giremeyeceğim kusura bakmayın. Evet, netten çok alışveriş yapıyorum ama hiç mobilya türü birşey almamıştım. Geçen gün Tchibo'nun sitesinde gezinirken fırsat reyonunda mobilya bölümü oldugunu gördüm. Zaten alışveriş sitelerinde ilk önce fırsat reyonlarına bakarım :P Neyse efem.. Tchibo'dan mobilya alma fikrini bir kenara bırakın, netten mobilya almak başlı başına risk aslında. Gerçi buna pek de mobilya denmez. Sonuçta ölçtüm biçtim ve ölçülerin tam da istediğim gibi oldugunu gördüm. Ama malzemesi nasıldır bilmiyordum. "Aman yaa nasıl olursa olsun, yetti gaari, alıcam ben bunu dedim ve aldım! Bu sırada gözüm bir de raf seti ilişti ki pek şekerdi ve fiyatı da uygundu. Onu da atıverdim sepete :) Cumartesi yaptğım alışverişim salı günü bizdeydi ve banyoya öyle yakıştı kiiii! Malzemesi de güzel. Çekmece tabanları sunta, biraz dayanıksız gibi görünüyor sanki (yada ben anlamadıgım için öyle görüyor da olabilirm ) ama zaten havluları koyduğum için sorun değil bence. Fotolarını da koyayım da asıl meseleye yani beni şaşırtan meseleye geçeyim.
Şu banyo etajerimin fotosu:



Şu da raf setimizin fotosu:



Raf setini, eğer etajer küçük olur da malzemeler sığmazsa çamaşır makinesinin üstüne monte ederiz diye almış idim. Fakat çekmeceler gayet genişti ve havlular vs sığdı. O yüzden raf setini salondaki nişe benzeyen duvar oyuğumuza monte etmeyi düşünüyorum. Nasip bakalım.
Ve şimdi beni şaşkınlığa düşüren şeyi paylaşayım. Dını nı nııımmm :))
Geçen gün yine bloglar arası gezintideyken, bir blogda bir ürün gördüm. Blog sahibi pek memnun kalmıştı. Pazartesi günü okudum. İlk kez dolaştığım bir blogdu. Şu an maalesef hatırlayamıyorum hangisi olduğunu :(( Amway'in jel fırın temizleyicisinden bahsetmiş. Fırındaki ve ocağındaki çıkmayan yağ lekelerini tertemiz yaptığını söylemiş. Benim de hem fırınımda hem de ocağımda o lekelerden bolca oldugu için ilgimi çekti. Ne blog sahibini tanıyordum ne de nette gördüğüm birşeye hiç araştırmadan hemen atlayan bir insan oldum. Ama Amway satan bir tanıdıgımı arayıp sordum ve ondan da aynı şeyleri duyunca sipariş ettim. Elinde varmış zaten ve ertesi gün yolladı bana. Az önce de denedim. Reklamlarda abartılan birçok ürün gibi bunun da fısss çıkacağını düşünüyordum açıkcası :) Ama yarım saatlik bekleyip temizledikten sonra gerçekten de gözlerime inanamadım!



500 ml'lik ambalajı var. Bir kaba az birşey jelden döküyorsunuz ve fırçasıyla fırınınızın duvarlarına tabanına tavanına sürüp yarım saat bekliyorsunuz. Yarım saat sonra o jel daha bir akışkan hale gelmiş oluyor. Islak bezle siliyorsunuz. Elinizdeki bez kopkoyu bir kahverengiye dönüşüyor kir ve yağdan :) Belki de benim fırın çok pis idi, bilemicem :P Sonra sirkeli suya batırılmış bir bezle tekrar siliyorsunuz. Ve karşınızda tertemiz misss gibi yepppyeni görünen bir fırın oluyor :) Yani kesinlikle tavsiye ediyorum. Çevrenizde illa ki vardır satan biri :) Bi deneyin :)
Benden bugünlük bu kadar.
Çok önemli bir not: Tül-perde ihtiyacınız varsa çok çok uygun fiyata bizden alabilirsiniz :) Bunun için www.bidahaal.blogspot.com adresini yada Facebook grubumuzu yada Facebook sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Tchibo ve Amway reklam değildi ama işte bu bir reklamdır :)

10 yorum:

tosbagalar dedi ki...

Memnun olmak ne güzel. Bir heves aldığın ürünler kötü çıkınca insan ne yapacağını bilmiyor. güle güle kullan canım

kirazzade dedi ki...

evet evet! kötü çıkınca ahlanıp vahlanırım üç beş yıl :P Gitti paracıklarım diye :D

PAPATYA PRENSES dedi ki...

ben etamin tablonuda merak ediyodum hıh:)

banyo dolabın çok hoşuma gitti,keşke bizimde böle geniş banyomuz olsada alabilsek demiştim içimden:)))

amwayin ocak temizliyicisi genel temizliyici(look) üzerine tanımam. mucize gibiler resmen. yıllardır kullanıyorum çok ama çok memnunum.iyi yapmışsın almakla:)

kirazzade dedi ki...

Papatyacım, geniş bir banyon olur da büyük büyük dolaplar alırsın inşallah :) Ben Loc da kullandım ama memnun kalmadım. Daha doğrusu nasıl kullanıcam bilemedim ve rastgele döküverdim herşeye :P Ama bu jel temizleyici süper bişeymiş hakikaten!

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Fırınımı bende onunla temizliyorum birde kızartma tenceremi, bir güzel yapıyor ki sorma, tabi güzel durulamak kaydıyla.Birde aspiratör teline uyguluyorum. Elle temastan da kaçınmak lazım, çok etkili bir temizleyici.

kirazzade dedi ki...

hmm. ben ıslak bezle ve sonrasında da sirkeli bezle sildim fırını. Başka birşey yapmam gerekir mi ki?

melis özgür dedi ki...

süpermiş arkadaşım, dolabına da raflarına da bayıldım. zaten beyazın hastasıyım.. güle güle kullan, eminim evine çok yakışmıştır..

kirazzade dedi ki...

Meliscim teşekkür ederim. Daha dekorasyonu tamamlayamadım, ekleyeceklerim var. Tamamlayabilirsem daha gzel olacak inşalah :)

Köpürcük dedi ki...

yazıyı bir tedirginlikle ne zaman "berbat bişey çıktı" diyecek diye okudum kiiiii gayet memnun kalmışsın, ne de güzel olmuş. Güle güle kullan mobilyalarını vee amwayın tüm temizlik ürünleri için garanti verebilirim. Harikalar ; )

kirazzade dedi ki...

hehehe :) köpürteçciğim, çok fena şaşırdım ama naapiim :)