16 Nisan 2010 Cuma

Ortaya Karışık Olsun Ama Hepsi Benim Olsun :D


Evin hanımı çalışıyor olunca ve üstelik biraz da tembelse, akşam yemekleri arasıra dışarıda yenebiliyor. Şekil A: Ben :P Bu aralar, yemeği dışarıda yiyeceğimiz zaman hiç düşünmeden gittiğimiz bir yer var. Köfteci Ramiz. İlk önce Nautilus AVM'deki şubesinde yemiştim köftesini. Ve yiyiş o yiyiş :)

Verseler 9-10 porsiyon yerim herhalde :P Ah kilo olarak dönmeyeceğini bilsem, he bi de beleş olsa kesin yerim yani :D

Son birkaç kerede Kadıköy Altıyol'daki şubelerine gittik. 15 gün kadar önceki son gidişimizde üst katta cam kenarındaki masaya yerleşince manzara yukarıdaki ve aşağıdaki gibiydi:

Ben bu aralar istikrarsız da olsa diyette oldugum için bir porsiyonla yetinmek zorunda kaldım :) Ama açık büfe salatamdan vazgeçemezdim yani :) Eşim de ben de hep söyleriz, açık büfe kahvaltılar/yemekler/salatalar tam bizim gibi insanlara göre :D Doldurup doldurup yiyoruz :D

Salata da salata yani! Normal bir insan o salatayla bir öğünü kapatır. Allah ne verdiyse dolduruyoruz biz :D Yeşillikler, kısır, mısır, biberler, zeytinler, dolmalar, bakliyatlar, abboow vışşş aneyyy yani :D Ama şaka bir yana, sırf onunla bile doyuyorum aslında. Tabi tek yersem :)
Denemeyenleriniz varsa, mutlaka yiyin derim beno leziz köftelerden. Sonrasında zaten vazgeçemeyeceğinizi düşünüyorum. Tabi aslında damak zevki meselesi bu. Hiç beğenmeyenler de mutlaka vardır. Biz beğendik anacım, beğenmeyenler tabaklarında kalanları paketletip bana ulaştırabilir, seve seve yardımcı oluruz :D

Çıkışta az biraz Bahariye yürüyüşü yaptık. Şu yukarıdaki tramvayın daha da yaklaşmasını bekliyordum aslında ama eşim sürükledi maalesef ezilecen diye.
Ayy neyse... Tanıtım olayı pek bana göre değil. He bir de, bu bir reklam değildir. Köfteci Ramiz'i tanımam etmem. Sadece köftelerini tanır ve yerim :) Bütün tanışıklığımız bu kadardır. Ama yine de kendileri blogumu keşfeder de reklam ücreti falan vermek isterlerse hiç itiraz etmem ama ödemeyi köfte olarak yapmalarını rica ederim. Saygılar sayın Ramiz :D

13 yorum:

ümmühan dedi ki...

Çok güzel bir akşam olmuş, köfteler de nefis görünüyor
Bu Ramiz'in İzmitte şubesi var mı ki? Gecen babam seni bi köfteciye götürücem diyodu sanki Ramiz diye kalmış aklımda
Salatalar konusunda da katılıyorum sana, açık büfe salatalara ben de bayılırım

kirazzade dedi ki...

Alemdar Cd ve Arasta Park'ta varmış İzmitte. Arasta Park neresi kıızz? Aaahh ahh neler neler değişmiş İzmitimde. Mutlaka git Ümmüşüm.

deniz dedi ki...

Merhaba bloğunuza yeni rastladım ve çok beğendim. Şu an doğduğum büyüdüğüm ve 28 yılımı geçirdiğim İstanbul'a uzaktan bakıyorum. Bütün fotoğraflarınız çok hoşuma gitti. İstanbul üniversitesinde okurken arşınladığım yolları, gezdiğim çarşıları ve o günlere de ait olan manzaraları paylaştığınız için teşekkurler. Blog listeme ekleyeceğim sizi.

ümmühan dedi ki...

Hımm Özdilek'e giderken demişti babam, Arasta Park ı bilmiyorum

kirazzade dedi ki...

Teşekkür ederim Deniz Hanım, güzel düşünceleriniz için. Hasretinizi gidermeye az da olsa yardımcı oalbildiysem ne mutlu bana. Sizin için daha güzel fotolar eklemeye çalışayım ben o zamn :)

kirazzade dedi ki...

Ümmüş, o zaman babana söyle de Ramiz'e mutlaka götürsün seni. Tavsiye eden kişi ben oldugum için de bana da bir porSİyonu kargolatın :P

nohut oda dedi ki...

afiyet şeker olsun..ızgaradır o köfteler cok kilo yapmaz canım..
bırde cıya ya gıdın oralardayken..bızım favorımızde orasıdır...

kirazzade dedi ki...

Nohutcum, Çiya ne zamandır aklımızda zaten ama gidince kendimizi tutamamaktan korkuyoruz :D Bir de Maltepedeki Kaburgacı Mehmet Usta ve Güneşlideki Kübban Antep Sofrasının açık büfe yöresel kahvaltısına pek gidesimiz var :D

Haydins dedi ki...

Merhaba Takı askısına yorum bırakmışsınız.Mademoiselle kolyenin fiyatı 10TL .
İlgileniyorsanız lütfen mail ile görüşelim..Yorumlardan takip biraz zor oluyor.
takiaskisi@gmail.com

sumeyye dedi ki...

etin en sevdiğim halı köfte!!!

Burcu Çalışkan dedi ki...

bak nasılda iştahla anlatmış, afiyet olsun :))

E.T. dedi ki...

mm bu köfteci ramiz,ramiz dayının şanından etkilendi galiba ne zaman görsem tıklım tıklım.dün bende çiyaya gittim genelde severdim yemeklerini ama epeydir beğenmiyorum ilk defa güveçini yedim kocaman bi sağanda geldi kupkuru ve doğru düzgün içi pişmemiş etler ve sanırım kuyruk yağı denen o iğrenç şeyden doğruyolar kalıp kalıp yağ..geçen gittiğimde de ali naziğini beğenmedim bende çiyayı önermiyorum.bundan sora pek tercih etmem..

kirazzade dedi ki...

Sümeyye, yanına çıtır ve sapsarı patates kızartması ve ketçap da olacak dimiii :)
Seyhan, iştahla anlatılmayacak gibi de değil ki anacımm :)
Görümcüğüm, Çiyayı kötüleyen bi seni duydum yaw :S Herkes methediyordu. Du bakalım biz ne zamn deneyeceğiz :)