27 Şubat 2010 Cumartesi

İki Kitap, Bir Film Ve Ben :)

Ayy beniim bloğum kitap ve film bloğu falan mı olsa acaba :) Hem kolay malzeme bulurum:P Film deseeen, arşiv epey geniş evde. Kitap deseeen, evdeki kitaplıklar yetmediği için poşetlerin içinde sağda solda fışkıran kitaplarla dolu ev :P Hem, tavsiye ettiğim kitaplardan beğendikleriniz olur da alır okursunuz belki. Böylelikle ülke ekonomisi canlanır, kültürlü bir toplum oluruz :P Bloğuma gelen giden sayısı buna yeter mi diye sorarsanııızz, cevap vermemeyi tercih eder ve bu haftaki kitaplarımla filmime atlayış yaparım sevgili caaanım okuyucularım :P
İlk kitabımız Osmanlı Sarayında Kadın Sultanlar:

Okuldaki tarih derslerinde tarihi öğretmeye çalışırlarken hocalarınız size de hep padişahlardan, krallardan, savaşlardan, fetihlerden, anlaşmalardan bahsettiler sadece değil mi? O koskoca devletlerin, imparatorlukların başında bulunan erkeklerin eşlerinden söz eden olmadı pek. En fazla, toprak karşılığında yada anlaşmalar gereğince evlenilen kadınlar olarak okuduk birkaçının adını. Halbuki hep varlardı. Kimisi eşlerine destekleriyle ve yetiştirdikleri çocuklarla devletin bekasını sağladı, kimi ise türlü entrikalarla devletleri çöküşe sürükledi. İyi yada kötüydüler. Bu kitapta, herbirinin "kadın" yönüne şahitlik ediyoruz, yaptıklarını yargılamadan. Öykü tadında. Kitabın girişinden bir iki cümle sunasım geldi: "Tarih, elinde eski fotoğrafla dolu can sıkıcı kutusuyla gezinen ihtiyar bir adam değildir... bana sorarsanız çok çocuklu bir ailede güç bela da olsa, nihayet herkes yattıktan sonra odalarda huzurla dolaşan, ılık bir havadır o..." Ve o ılık havayı bu kitapta hakikaten hissedebiliyorsunuz zihninizde.
Sibel Eraslan'ın hemen hemen bütün kitaplarını çok beğenmişimdir. Yazarının bir kadın oldugunu hissederek okuyorsunuz bütün yazdıklarını. Kadınlara özgü o hassasiyeti, yumuşaklığı, kırılganlığı, şefkati hep yansıtıyor cümlelerine. Hiç okumadıysanız, Fil Yazıları yada bu bahsettiğim kitaptan başlamanızı tavsiye ederim.

İkinci kitabımız da Leylak Zamanı:

Dün bitirdim bu kitabı da. Tam bir Maeve Binchy kitabı işte :) Kendisi, okuyucuyu kitabın içine daldırmayı başarabilen yazarlarımızdandır efem. Ama bildiğiniz roman işte :) Hatta vasat bir roman. Yani ne okuyun diye şiddetle tavsiye ederim, ne de okumayın derim. Benim yaptığım gibi, bir arkadaşınızdan ödünç alabiliyorsanız, can sıkıntısı giderme niyetine okuyun gitsin :)

Bir sonraki kitap tanıtımımda şu kitaplar olacak inşallah: Kamelyalı Kadın ve Udi. Udi'nin kendisinden çok yazarına değinmeyi planlıyorum.

Gelelim filmeee :) Pek beceremem film anlatmayı ama çok beğendim bu filmi. O yüzden anlatmaya çalışacağım. Anlatamasam da siz mutlaka seyredin tamam mı :)

Filmin adı: Twilight. İsme tıklarsanız fragmanını seyredebilirsiniz. Gerçi bu filmi çoktaaaaaan seyretmişsinizdir belki de :) Ben her zamanki uslanmaz önyargımla epey direndim önceleri seyretmemek için :) Ama dün akşam mecburiyetten seyretmeye başlayınca bayıldım! Uuzuuun zaman sonra ilk kez güzel bir film akşamı geçirmiş olduk eşimle :)

Bu bir seri aslında, biliyorsunuzdur. Epey uzun bir süre gündemde kaldığı için, üç beş kelimeyle de olsa hafızanızda bir yere sahiptir diye düşünüyorum :) Kitapları da var. Kitapyurdundaki listemde alınmayı bekliyorlar :) Onları da alıp okuduktan sonra buarada anlatırım ama bu film çoooooook güzel. Lütfen seyredin lütfen lütfen lüüüütfeeeennn :)))

Bugün Cumartesi. Fotoğraf çekimimiz var. Bakalım sizlere nasıl fotğraflar getireceğim :) Merak edin, dört gözle bekleyin beni tamam mı? :) Hadi ben gittim yine yeniden :)

17 yorum:

ümmühan dedi ki...

benim de bu günlerde kafam yorgun sanırım, şööyyle sorumsuzca yayılıp koltuğa film seyretse(k)m ne güzel olur diye düşündüm bir an :)
koltuğumun altında da kocaaa bi leğen patlamış mısır olsun :D

ümmühan dedi ki...

hee bi de ertesi sabah işe gitmek olmasın mümkünse :)

kirazzade dedi ki...

Senin veled bu keyfe izin verecek mi şekerim? :D Onu da bize postalarsınız artık :)

ANNEMİNELİ dedi ki...

Herşeyden olmalı,çok hoş olmuş,sevgi ve saygılarrr...

E.T. dedi ki...

ilki değil mi bu filmin..ben vasat bulmuştum çok şişirilmiş bi filmdi o çocuğu yakışıklı bulan genç kız kitleleri tarafından sırf..hele o kıza uyuz oluom ebel ebel bakışları var cins..neyini beğendin filmin o kadar anlamadım..:P

kirazzade dedi ki...

annemineli, teşekkür ederim efendim :)
Görümcüğüm, neyini beğendiğimi dile getiremiyorum ama çok beğendim. Hatta tekrar seyredesim var :) Ama evet, kız pek bi değişik. Amerika'da hala öyle saf kız var mı bilmem:p

Syhn dedi ki...

meave binchy okumuyorumm artık ben, okuduklarm bende hayal kırıklığı yarattı ve alacakaranlık belkide en nefret ettiğim film..
hala nasıl begenildiğine şaşırıyorum.

:)

kirazzade dedi ki...

Evet içi boş bir film aslında. Ama ben çok sevdim :)

kirazzade dedi ki...

Evet içi boş bir film aslında. Ama ben çok sevdim :)

Nedret dedi ki...

Tavus kuşu küpelerimi beğendiğinize sevindim.
Pasaj.com'da NEDUK'un QUILLING KÜPELERİ adlı pasajımda satıştalar.Arzu ederseniz mail adresimden de ulaşabilirsiniz.
nedretbahadir@yahoo.com
Sevgiler.

hayatımınherrengi dedi ki...

Twilight'ı ben de izlememek için çok çaba sarf ettim ama bi yerden sonra teslim oldum ama hiçbir ögesinin de abartılacak kadar iyi olduğunu düşünmüyorum :)

kirazzade dedi ki...

neduk, evet sonradan farkettim zaten pasajda oldugunu. Çok güzel ürünlerin var. Bayıldım!
Kelimelerim yetse, yorumun için teşekkürler. Ama bir tek ben mi beğendim yahu bi filmi acaba :D

Adsız dedi ki...

merhaba

canım film ve kitaplardan bahsetmek ii bi fikir olmuş.bende bu filmi merak ettim bu kadar çeşitli yorumdan sonra:))

kirazzade dedi ki...

Adsız, sen Canansın dimi ? Valla Canancım, hep olumsuz yorum gelmiş aslında :) Ama ben önceki gün ikincisini de seyrettim ve hala güzel odlugunu düşünüyorum :)

Adsız dedi ki...

ewt canım canan ben.musait olduğum ilk anda seyredip buraya da yorum ekleyeceğim:))

Adsız dedi ki...

ilginc bilgiler icin tesekkurler

kirazzade dedi ki...

rica ederim. Umarım okursunuz :) İlk kitabı :)