9 Şubat 2010 Salı

UN KURABİYESİ

Sevdiğim ve keyifle okuduğum bazı bloglar var. Bir tanesi de anne ve bebişi :) Blog sahibi ve MK'nın annesi Esra Hanım'a da hayranım zaten. Herşeyi oluruna bırakması, evin dağınıklığı gibi beni çıldırtan bazı konuları hiç kafasına takmaması, burada göründüğü kadarıyla hayatı doya doya dolu dolu yaşıyor olması ve özellikle de çocuk yetiştirme tarzı gerçekten çok hoşuma gidiyor. Birgün benim de çocuğum olursa, örnek alacağım annelerden birisidir kendisi. MK da ayrı bir alem zaten :) Sağlıklı ve huzurlu bir çocukluk geçiriyor gibi görünüyor buradan bakınca. Maşşallah diyeyim de nazar değmesin :) Hep böyle olsunlar inşallah.
Şimdi ben Esra Hanım'ın bloğundan neden bahsettim? Dünkü yayınladığı yazıda, un kurabiyesi tarifi aradığını söylemişti. Benim de bir tarifim var. Gerçi onca güzel yemek bloğu varken benim haddim sayılmaz pek ama olsun :P Bu kurabiye gerçekten çok hoşum(uz)a gidiyor ve pastanelerdeki kurabiyeler gibi oluyor tadı. Üstelik missss gibi de vanilya kokuyor. O yüzden koymak istedim tarifini. Yaklaşık iki yıldır falan yapmıyorum gerçi :D Acemilik zamanlarımda netten bulduğum bir tarif. Sanırım portakal ağacıydı. Fotoğraf da teee o zamana ait zaten :) O zamanlar fotoğrafın sadece "F"sini biliyordum, yani deklanşöre basma kısmını :P Gerçi şimdi de anca "O"ya geçebildim :P O yüzden fotoğrafları kötü, ikisinde de poz aynı poz ama karanlık vs. He şimdi çeksem süppper mi olurdu? Olurdu tabi, desem de inanmayın :Pp Çok uzattım, alın size tarif :D



MALZEMELER:

1 paketin 3/4'ü kadar margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı fincanı sıvıyağ
3 kaşık pudra şekeri+1 çay bardağı pudra şekeri üzeri için
4 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
1 paket vanilya


YAPILIŞI:

Yağları ve pudra şekerini iyice karıştırıyoruz. Krema kıvamında oluyor. Daha sonra un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip hamurunu yoğuruyoruz. İstediğiniz şekli vererek 160 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirip, üzerine pudra şekeri serpip servis yapıyoruz :)

9 yorum:

Sevil Şahin dedi ki...

ellerine saglık afiyet bal olsun
sevgiler

Unknown dedi ki...

elinize sağlık

kirazzade dedi ki...

Teşekkürler :) Denemenizi tavsiye ederim.

sarmaşık dedi ki...

Düzelmiş sorun, yorum yazabiliyormuşum şimdi farkettim :)
Un kurabiyesini ben de çok severim, fotoğraf da gayet iyi çıkmış öyle söylüyorsunuz ama oldukça başarılı :)
Eline sağlık kirazzade

CAHİDE dedi ki...

Evet bencede çok sıkmamalı çocukları.her şeyi oluruna bırakacaksın:)
kurabiyeler nefis görünüyor birde tereyağıyla olsaydı:)
Ellerine sağlık canım...

kirazzade dedi ki...

Handenur, inceliğin için teşekkürler :) İlk yorumun da hayırlı olsun :P
Cahide Hanım, ben normalde margarin kullanmıyorum. Margarin gerektiren şeyleri de mümkün mertebe yapmamaya çalışıyorum. Kullanacağım zaman da, genelde tereyağı koyuyorum ama o da hazır tereyağı oluyor maalesef.

pelince dedi ki...

kim sevmez :) ellerine sağlık..

Sevgiler..

ümmühan dedi ki...

ellerine sağlık canm , ben de çok sevmiştim bu kurabiyeyi, tarifini de senden almıştım, herkesler denesin,yanına da şööyle tavşan kanı bi çay demlesin, otursun yesin derim :D

kirazzade dedi ki...

Bir şeyi eksik söyledin galiba Ümmüşüm :) Beni çağırmayı da unutmasınlar dimi :)