13 Aralık 2009 Pazar

Ama Ben Kış Mevsimini Çok Seviyordum Yaa :(


Yaz mevsiminden pek hazzetmem. Küresel ısınma bilmem ne derken iyice bunaltıcı oldu zaten yaz ayları. Geçmek bilmeyen aylar... Evde durasın gelmez,dışarı çıkasın gelmez. Pişer de pişersin. Hele o sıcakta çalışmak hiç çekilmez. Fırın,restoran gibi yerlerde çalışanlara da Allah kolaylık versin.
Durum böyleyken,ben işte böyle yazdan nefret edip kışı iple çekerkeeeeen, büyük mü konuştum bilmem ama bu kış bir türlü ısınamadım. Bayram öncesinden beri gripti,boğaz ağrısıydı,öksürüktü,böbreklerdi derken bir türlü iyileşemedim. Doktor doktor geziyorum. Sağolsun işyerim yeterince müsamaha gösteriyor. Gerçi bu beni ezdikçe eziyor,o da ayrı bir konu:S
Bizim evimiz ahşap çatı katı ve yalıtımsız. Üstelik ne sobaya müsait ne de doğalgaza. Bu evdeki ilk kışımızı UFO'yla ısına(maya)rak geçirdik. Geçen kış ise güçlü bir klima aldık ve koskoca kış tişörtlerle geçti. Ama bu kış donuyorum. Klimanın derecesi de fanı da en yüksekte ama hiç ısıtmıyor. Hem de hiç! :( Biz yine emektar UFO'muzu da yakıyoruz ve huzurlarınızda geçen kış onu bi kenara attığımız için kendisinden özür diliyorum.
Eh, akşamlarımız bu soğuk evde dona dona oturarak geçerken adaçayı ve ıhlamur elimden düşmüyor. Yanına -soğukla hiç ilgisi olmayan,benim tamamen kişisel zevkim/bağımlılığım olan- patlamış mısır ve güzel bir film ekliyoruz, bilgisayar da kucağımda, yatma vakti gelene dek fış fış burun çekip hırıl hırıl öksürüyoruz işte:P Hadi ben battaniye altına gideyim:)

10 yorum:

pembedeniz dedi ki...

Geçmiş olsun. Bu kışın gelişi ani oldu. Sanırım hazırlıksız yakalandık, geçiş evresi yaşamadık.
Kışı eğer evimdeysem seviyorum. Kitap, içecek bir şeyler, pc :). Ama ben kışın bu ilk hafta sonun Silivri, Mimar Sinan'da geçirdim. Yollarda dondum. Şükür ki sıcacık bir evim var, iliklerime kadar ısınabildim. E sizin de UFO nuz var :).
Allah bu soğuk günlerde kimseyi evsiz bırakmasın, sakinlerine evlerini ısıtabilme gücü versin. Sevgiler.

kirazzade dedi ki...

Amiiinn diyorum.
Bizim zavallı UFO ordan oraya taşınıp duruyor.Ama kapatınca 10 saniye sonra her yer yine soğuk oluyor,sürekli yakmak lazım. Bakalım elektrik faturası ne kadar gelecek:) En yüksek 180 TL'yi görmüştük ama bu yıl 200-250 TL gelir herhalde:D

Anne ve Bebisi dedi ki...

Gecmis olsun. Allah kimseyi sogukta, karda kista birakmasin..

BosandaSemeriniY dedi ki...

Misir cok kalorili coook! Ben artik film izlerken, marul yiyorum:(

kirazzade dedi ki...

Mısırı yağsız ve tuzsuz patlatınca çok da kalorili olmaz yaa :) Gerçi ben yağlı ve tuzlu yapıyorum ama naapiiiim yemeden duramıyorum :)

Seda'nın Günlüğü dedi ki...

Çok geçmiş olsun. İnşallah en yakın zamanda atarsın üzerinden hastalığını.Bu güzel blogunu da ben kendime ekliyorum izninle. Yorumun için de çok teşekkürler.
Sevgiler

kirazzade dedi ki...

Seda Hn,yorumunuz ve blogum hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim. Balıklama daldım blog dünyasına,bakalım devamı gelecek mi:)

e. t. dedi ki...

Geçmiş olsun. Fincanın içindeki ıhlamurmu, çok hoş ve farklı göründü gözüme.
Bir bardakta bana yollar mısın?
:)

kirazzade dedi ki...

e.t., evet ıhlamur:) Önceden ıhlamuru suyla beraber demliğe koyar,kaynatıp içerdim. Sonra tekrar tekrar kaynatarak içmeye devam ederdim. Bu yöntem zevk için içilen ıhlamur için geçerli bir yöntemmiş. Şifası için ise,bir bardağa çiçekleriyle beraber bir tutam ıhlamur koyup,üzerine çok kaynar su döküp 10 dk kadar demlendirip içmek gerekirmiş. Tekrar içilecekse,tekrar kuru ıhlamur konacakmış. Tabi yıkamayı unutmadan:)
Ben de artık öyle içtiğim için değişik görünmüştür belki gözünüze. He bir de taze ıhlamur o:)

sümeyye dedi ki...

ben kışı hiç sevmem .. :)