12 Aralık 2009 Cumartesi

BAKIIIIIN BEN NE YAPTIIIMMM! :))



Güzel olmuş mu? :) Bence olmuş:P Ah bir de fotoğraf çekmeyi öğrenebilseydim daha güzel olacaktı:( Üç-beş teknik öğrenmem lazım en acilinden. Bir arkadaş öğretecek gibi sanki:) Huu, sayın bayan , öğretir misiniz:)
Öhöm,ben tarife geçeyim efendim,merak edenler için.
Önce malzemeler, dimi? :)

- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta akı
- 250 gram ezilmiş peynir
- Yarım demet dereotu
- Tuz
- Kabartma tozu
- Aldığı kadar un

Ve şöyle yaptım:

Sıvıyağı,yumurta akını,yoğurdu,dereotunu bir güzel karıştırdım. Peynirleri ekledim. Sonra un, kabartma tozu ve tuzu ekledim. Tarifte yoktu ama ben bir tutam da karbonat ekledim. Çok da güzel kabardılar. Bu malzemelerle güzel bir hamur çıkıyor ortaya:) Sonra yağladığım tepsiye,bu hamurdan parçacıklar alıp yuvarladım elimde. Ceviz büyüklüğü müdür nedir,o büyüklükte işte:) Aslında mandalina büyüklüğüne de benziyordu. Yaa kafanıza göre yuvarlayın işte:D Bunları tepsiye bir güzel dizdikten sonra yumurta sarısını da sürüverin üstlerine ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişene kadar pişirin:) Süre falan veremeyeceğim,pişince çıkardım:) Sonra da soğumasını bile beklemeden bir güzel yedik:) Oooh ellerime sağlık,afiyet olsun,yarasın:)

Tarifi de buradan aldım. Mısır ve mısır unu da var tarifte. Ama ben ekledim. Hatta bir sır vereyim,peynir tuzlu diye tuz da eklemedim ama tuzsuz oldular:D

Hadi ben poğaça yemeye gidiyorum. Yorumları beklerim.

2 yorum:

sumeyye dedi ki...

mm afiyet olsun mayalıdır benim poğaça tercihim ama bunu dumanı üstünde bulsam hemen yutardım şimdi! göz hakkı efendim:)

kirazzade dedi ki...

Buyrun gelin yiyin :)