12 Aralık 2009 Cumartesi

Çok Güzel Hareketler Bunlar :)



Evlendiğimden beri blog blog gezip duruyorum. Nasıl başladı bu alışkanlık derseniz, evlendiğimde çok fazla çeşit yemek yapmayı bilmiyor oluşumdan ve bir de henüz iş bulamadığım için evde canımın çok sıkılıyor oluşundan kaynaklandı diyebilirim. Önce Portakal Ağacı 'nı keşfettim ki yukarıdaki fotoğraf da o siteye aittir. Umarım, kaynak belirtildiği sürece böyle alıntılara kızılmıyordur blog aleminde:) Siteyi ilk görüp de tariflerini denemeye başladığım zamanlarda, bu tür blogların bu kadar çok ve biliniyor oluşundan haberdar olmadıgım için herkese tavsiye ediyordum güya ilk benim keşfettiğim siteleri:P Sonra bir baktım ki, meğer en son öğrenen benmişim nerdeyse:P Sonra bu keşfedişlerimin devamı geldi ve blog blog gezen bir seyyah oldum :) Takip etmeye çalıştığım bloglardan bir kısmını yanda görüyorsunuz zaten.



Yukarıdaki fotoğraf da Pelince 'ye ait. En kısa zamanda denemek istediğim için buraya alıntıladım fotoğrafı,umarım görürse kızmaz:) Ne kadar güzel yemekler yapılıyor bloglarda yaa. Tamam ben de üç-beş birşey yapabiliyorum ama bazı bloglardaki tarifler sunumdan yada fotoğraf kalitesinden midir bilmem daha bir güzel görünüyor gözüme. Hele hem çalışıp hem de sürekli misafir ağırlayabilen ve o davet sofralarında harikalar sergileyen blogculara/bayanlara daha da hayranım:) Bugün işten izinli olmamı fırsat bilip sabahtan beri sayısız blog gezdim. Beğendiğim birkaç tarif için listeler oluşturdum. Bazılarının ufak tefek hazırlıklarına başladım:) Eşime defalarca SMS yolladım,tarifler için gerekli malzemelerin listesi olarak:) Demin aradı," Ne bunlar yaa,amma çok şey istemişsin!" dedi ama bugün bende bir heves var ki sormayın:) Tabi akşam olunca bi' çorba bi' makarnaya kalmış olmak da var işin ucunda,hehe :) Bu ara, ocaktaki yemeği unutup da yaktığım vakaların sayısı çoğaldı gibi sanki:D
Böyle yazdım diye beceriksiz sanmayın beni :) Yaptığım yemeği gayet güzel yaparım:) İşe girmeden önce değişik değişik tarifler denerdim,şimdi vakitsizlikten pek birşey yapamıyorum. Yoksa benim elim de iyidir yani:) Bakarsınız yakında ben de yemek blogu olurum:) E o zaman kalkayım da mutfağa doğru gideyim,görelim ne harikalar çıkacak elimden:)
(Bu gaz beni nereye kadar götürmeye yeter bilmem:)) "



Son fotoğraf da dünya iyisi,hamarat arkadaşım ümmühan 'a ait.

Hahaha,bilin bakalım noldu:) Benim gaz çabuk bitti:) Az önce telefon çaldı,kalktım yerimden. Burnuma misss gibi tarhana kokuları geldi. Canım çekti. Zaten hastayım,"ne güzel koktu." diye geçirdim içinden. Veeee sonra farkettim ki,ısıtmak için epey bir süre önce ocağa koyduğum ve unuttuğum tarhana çorbasından geliyor kokuuuu:) Yok yok,benden yemek blogcusu falan olmaaaz:)

6 yorum:

Sümeyye dedi ki...

portakal ağacı ve pelince herzaman kurtarıcım oldular onların sitelerinden ne yaptıysam nefis oldu.Belki bir gün senin sitenden de güzel yemek tarifleri alırız.Sen olmaz deme..:)

ümmühan dedi ki...

teşekkür ederim arkadaşım benim de baklava resmini eklemişsin beğenilerin arasına, kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte

bu arada senn de blog adresin hayırlı uğurlu olsun vatana millete :)

kirazzade dedi ki...

Bir avuç hayat,teşekkür ederim dileğin için ama ben akşam yemeklerimi hazır edebileyim de o bana yeter şimdilik:)
Ümmühancım, senin marifetlerini arkadaşların o kadar gayet iyi biliyoruz,hiç mütevazilik yapma:)

sumeyye dedi ki...

bende bu pztesı cok guzel bır sofra kurma hevesınde ve hazırlıgındayım kayınvalıdemlere :P ama yanlış anlaşılmasın hevesım sadece yemek yapmaktan ıbaret..:) ve aynı sehırde olmadıgımız ıcın kutlama baabında :DD deyıp iyice durumu fesat gelin durumuna sokarmışımmm:)

kirazzade dedi ki...

Hehehe,kötü gelin:) Şaka bir yana,özenle yemekler hazırlamak ve sonra onların çok beğenildiğini görmek süper bi'şey yaa:) Benimkiler de şimdiye dek hep beğenilmiştir söylemesi ayıp:P Şimdi ben de klasik ama eşim tarafından çok sevilen bir menü hazırlıyorum: kuru fasulye,pilav,mercimek çorbası:)

... dedi ki...

ah canım ilk fotoğrafı gördüğümde "portakal ağacınınki gibi şık bir sofra kurmuş" demiştim. yazıyı okudum meğer foto oraya aitmiş :) sende bu heves ve dediğine göre el lezzeti varken kim tutar seni:D