24 Aralık 2009 Perşembe

Fotoğraf




Fotoğraf çekme merakım ilkokulda başladı. Ama nasılını niçinini hatırlamıyorum. Babam bana sınıf geçme hediyesi olarak fotoğraf makinesi almıştı. Merakım ya bundan sonra başladı yada merakım oldugu için aldı babam makineyi. Rastgele fotoğraflar çekmeye başladım. Tabi hiçbir fotoğraf bilgisine sahip olmadıgım için sadece deklanşöre basıyordum :) Gerçi hala öyle:P

Güzel fotoğraflara bakmayı çok seviyorum. Ben de çekebilmek istiyorum. O yüzden dün bir fotoğrafçılık kursuna başladım :) Hocamız Turgay SÜSEM. Bloglarda gezinirken bir blog sahibinin bu atölyeden bahsettiğini gördüm. Ben de gittim yazıldım :) Tabi önce tereddüt ettim. Bilmediğim, duymadığım bir yerdi. Hocayı araştırdım biraz. Sonra kurs saati gelince kursun kapısında epey bi vakit bekledik eşimle. Gitsem mi gitmesem diye düşünüp durdum. Sonra Ya Allah Bismillah deyip daldık içeri :P Hocamız çok şeker biri. Dersi de güzel anlatıyor. Sıkılmadan devam edebilicem galiba :) Yukarıdaki fotolar amatörün de amatörü olan ben tarafından çekilmiş olup deklanşöre tık diye basmaktan başka birşey yapılmamıştır çekilirken :) E belli oluyordur zaten dimi :D Hehehe :) Hadi ben Kurtlar Vadisini mecburen seyretmeye gidiyorum :P Gittim :)

12 yorum:

sumeyye dedi ki...

ah bende o kursa gıdebılsem...bu dandık sehırde nerdeee kurs..

nohut oda dedi ki...

ay çok sevindim turgay beye selam söyleyin...hayırlı olsun.biz eşimle gitmiştik rekabet de işe yarıyor

nohut oda dedi ki...

sümeyye senin kursa ihtiyacın yok söylemeden geçemeyeceğim:)

kirazzade dedi ki...

İhtiyacım yok mu? Emin misin? :) Bu fotolar çok karanlık. Ve güzelse bile, emin ol hiçbirşey anlamadan çektim fotoyu ben. Enstantene, diyafram nedir bilmem. Manuele getirdim ayarı. Orda diyafram falan yazıyordu, öylesine bastım üç beş düğmeye, sonra çektim. Olmuşsa bile rastgele olmuş yani :D

sumeyye dedi ki...

bırde buraya yazayım dedım..
ben ölçüsüz aşçıyım kulak dolgunlugu ve goz kararı ıle yaptım ama olculerım sunlar olmus oldu (su dısında) ;
(bu arda benım yaptıgım asure 7 lt lık bır tencere dolusu,hemde agzına kadar.)

ben;
-1 konserve haşlanmış fasulye (2 su bardagı haşlanmış fasulye)
-1 konserve haşlanmış nohut
-yarım kılo asurelık bugday
-200 gr beyaz uzum
-bır paket kuş üzümü
-250 gr incir
-250 gr kayısı
-1 portakal
-1 kg lık asurelık bugdayın 4 te 3 unu
-şeker (bunu da tadına bakarak attım ,portakal ağacındakı seker oranı yuksek geldı bana yanı yarım kılo yarmaya bı kılo seker cok gıbı cunku ben yarım kılodan daha az kattıgım halde sekerlı geldı)
-karanfıl 3-4 tane attım şart degıl,var dıye kullandım)
-bır cay kasıgı tarcın kullandım (bu da sart degıl bence)


once bugdayı ıyıce yıkayıp bugdayın uzerını 3-4 parmak gececek kadar su koydum..benım duduklude (fissler), 30 dk haşladım..tam kıvmaında oldu..
sonra bugdayın uzerıne nohutları fasulyelerı koydum..sonra sekerı ayarladım..bır tasım kaynayınca da kuru meyvelerı kattım (küp küp dogranmıs),portakal kabugunu dogradım kattım..tarcını ekledım..bı tasım da bu kaynadı ve bitti :) bu arada bence kıvamı kısıden kısıye degısır..ben corba gıbı asure sevmem..pılav gıbı de sevmem..baktım ara ara kaynar su kattım hatta koyup kenarda bekletırken de bı kac kez kattım..
suanda tam ıstedıgım gıbı oldu :) işten eve gıdıp yenmeyı beklıyorlar ve dagıtılmayı :)

sumeyye dedi ki...

nohut oda bu arada ıltıfatın ıcın tesekkurler ama bende dıaframmıs vs hıc bılmem ınan kı .. :P kendı kendıme ogrenıyorum..adını bılmeden :)
zaten hayatta bı ürünün kurulumuna bakmam,kullanma talımatlarını okumam, ve yaptıgım hıcbır yemegı ölçmem :P rasgele.. bazen ıstıyorum fotograf la ılgılı bıseyler okuyayım kendım gelıstıreyım..çabuk sıkılıyorum..deneye deneye :)

kirazzade dedi ki...

Anaaa o iltifatı sana mı yapmıştı:D Ben de kendi üstüme alınmıştım, hahaha :)

kirazzade dedi ki...

Aaa tabi sana demiştir, benim adımın da Sümeyye oldugunu bilmiyor ki dimi :)) Ayy ne şaşkınım ben yaa :)

sumeyye dedi ki...

aa bı ddk bı dk bende atladım mı yoksa..bı sn :D ayyy affola yaaa

kirazzade dedi ki...

Hehe ikimiz de atlamışız aslında ama sen doğru atlamışsın :D Çünkü benim adımı bilmiyordu ki :)

nohut oda dedi ki...

:))
memnun oldum sümeyye o zaman...bende gülcan

nohut oda dedi ki...

kirazzade olmayan sümeyye:) bende kursa gittim elimde foto ıle ılgılı slaytlar bılgıuler var mail atarım ıstersen