27 Ocak 2010 Çarşamba

Patlıcanlı Kaşarlı Tavuk yada Tavuklu Kaşarlı Patlıcan :)


Pazar günü evde olduğumu ve iş namına hiçbirşey yapmayıp tembellik ettiğimi söylemiştim bir önceki postta. Öyle boş kaldığım zamanlarda hep yemek yapasım gelir benim ve üşenmezsem kalkar yaparım :) 1 aydır diyette oldugum için doğru dürüst yemek yapmıyordum pek. Ama eşime de yazık dimi :) Gerçi sağolsun yemek konusunda hiç sorun çıkarmaz. Hemen hemen herşeyi de yer. Ben çok yemek seçerim ama kendim yemiyorum diye eşimi de mahrum bırakmam tabi. O yüzden, bu pazar evdeki tembelliğimi fırsat bilip onun sevdiği bir yemeği yapayım dedim. Önce tatlı yaptım işte. Sonra da şu yukarıda fotoğrafı görünen yemeği ve bir de pilav yaptım. Mercimek çorbası da yapacaktım aslında ama o kadarına da üşendim artık :)
Eşimin söylediğine göre yemek de pilav da süper olmuş :P Ben patlıcan ve soğan yemediğim için bu yemeğin sadece tavuklarından yedim biraz. Diyeti bugünlük biraz bozduğum için pilav da yedim bir porsiyon :) Yaa tamam kızmayın, yarın tekrar devam edicem diyete, bozmaya hiiiç niyetim yok :) Ama gerçekten bu soğukta canım tatlı falan istiyor hep :(
Neyse, ben tarife geçeyim, çenem düştü yine :)


MALZEMELER:

2 patlıcan
2 sivri biber
2 (yada daha fazla) parca tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 su bardağı bezelye
Dilimlenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber, isot
Sıvıyağ
Borcam :)

YAPILIŞI:

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup halka halka doğruyoruz ve acısı çıksın diye tuzlu suda yarım saat kadar bekletiyoruz. Sonra iyice kurutup kızgın yağda kızartıyor, yağını çekmesi için kağıt havlu üzerinde bir müddet bekletiyoruz.
Bu esnada kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini biraz yağda rengi dönene kadar kavurup soğanı, sarımsakları, küçük doğranmış biberleri ekliyoruz. Biraz daha kavurduktan sonra bezelyeleri ekliyoruz. Birkaç dakika sonra salça, tuz ve baharatları da ekleyip yarım bardak kadar su katarak 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Tavuklar piştikten sonra fırın tepsisine yada orta boy bir borcama alıyoruz. Üzerlerine, kızartıp yağını emdirdiğimiz patlıcanları diziyoruz. Dilim kaşarları yada rendelenmiş kaşarları da üzerine döküp 200 derecede ısıtılmış fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz. E sonra da yiyoruz :)
Gördüğünüz gibi ben yanına pilav da yaptım ve eminim siz de yaparsınız, söylemeye gerek yok :) Haydi afiyetle yiin gari :)

10 yorum:

sumeyye dedi ki...

ellerine sağlık..
bu arada kelıme dogrulamayı kaldırsan keske yorum gondermek ıskence oluyor..:S

CAHİDE dedi ki...

Bak önce söyliyeyim,şu diyete bir başladın mı ömür boyu sürer gider.her yemeği gördüğünde yağların aklına gelir:)Ama hep aynı kalmak neredeyse imkansız:)Boşver canım kendine,nefsine zulmetme.Yoksa hep uğraşır durursun..
Yemeğin çok güzel canımsın ellerine sağlık...

kirazzade dedi ki...

sümeyye, kelime doğrulama mı var bende? :)Ne işe yarıyor? Nasıl kaldırılıyor? Bir bakayım bugün.
Cahide Hanım, bozdum zaten yaa:( Akşamları yemeğim olmayınca diyet dışı şeyler yedim birkaç gün. Ama devam edicem. En azından gündüz uyguluyorum :)

birsence dedi ki...

tarif süper görünüyoe lleriene sağlık tatlımcım:)


kirazcığım blogların amacı zaten fikir vermek ve öğretmek...bizlerde başka başka bloglardan beğendiğimiz şeyleri yapıp uyguluyoruz...sadece tarifi aynen kopyalamak yerine yaplışını v.s. kendi cümlelerinle anlat yeter...kolay gelsin inşallah yapınca beğenirsin...

kirazzade dedi ki...

Teşekkür ederim Birsen Hanım :) Yaa ne bileyim, öyle birsürü tarifim var bloglardan falan öğrendiğim. Ama eklemeye çekiniyorum. :)

ümmühan dedi ki...

ellerine sağlık canm, önümüzdeki hafta sonu yeni tariflerini bekliyorum
bu arada bizim için mönü ayarlıyordun ya, gelince bundan da yaparsın diyecektim ama gene gelemiyouz :D
hayırlısı inş.

kirazzade dedi ki...

Yaa ümmüş, siz yine gelin be yaa :) Yemekleri de sen yap getir hatta :P

ümmühan dedi ki...

bi gün de hazır yiyim yaa :(

kirazzade dedi ki...

Tamam sana lahmacun alcam gel hadi :D

resimli tarifler dedi ki...

elinize sağlık sunum olarak çok iyi görünüyor.
Benim tarifimi incelemek isterseniz: patlıcanlı tavuk tarifim... incelerseniz çok sevinirim.
mutlu günler dilerim